nea_kalikrateia_xomateri_20140803_02.jpg
Κάτι… έγινε στην είσοδο των Γεωπονικών, στον κόμβο με την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, με τον αυτοσχέδιο… σκουπιδότοπο.

 

Σήμερα το πρωί, συνεργεία του δήμου πέρασαν και προχώρησαν σε αποκομιδή των περισσότερων απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων που βρίσκονταν εκεί και είχε αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός του salonicanews.com. Η εικόνα του δρόμου, πλέον, δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (από όπου και η φωτογραφία), αν και ακόμη χρειάζεται δουλειά.

Ήταν, όμως, τόσο μεγάλος ο όγκος των σκουπιδιών που είναι σίγουρο ότι οι εργάτες του δήμου που καθάρισαν το σημείο, γέμισαν ένα απορριμματοφόρο σκουπίδια και υπήρχαν κι άλλα για να μαζέψουν!

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η αντίδραση του δήμου της περιοχής στο δημοσίευμα ήταν άμεση –και μάλιστα χωρίς ανακοινώσεις, αλλά με έργα! Θα βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο και αύριο, όταν και περιμένουμε να μην υπάρχει, πλέον, ούτε δείγμα σκουπιδιών.

Πρώτιστα, όμως, η καθαριότητα της περιοχής είναι θέμα των δημοτών και των παραθεριστών –κι έπειτα του δήμου. Αν οι ίδιοι δεν προστατέψουμε το περιβάλλον, ό,τι και να κάνει ο δήμος της περιοχής δε θα είναι ποτέ αρκετό.