gaza_airstrikes_20140823_01Ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα από τη Συρία και έπληξαν την πλευρά των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να αναφέρει αν υπήρξαν θύματα.

 

«Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν διαφορετικά σημεία των Υψιπέδων του Γκολάν» αναφέρει ανακοίνωση του στρατού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο δράστης των ρίψεων αυτών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής και ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε στα πυρά αυτά.

Τον Ιούλιο μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία είχε οδηγήσει τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίσει θέσεις του συριακού στρατού. Τον Ιούνιο, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά συριακών στρατιωτικών στόχων, μετά τον θάνατο ενός ισραηλινού εφήβου σε διασυνοριακή επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε το εβραϊκό κράτος, από τις πιστές δυνάμεις στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Δύο νεκροί από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης. Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή και παραμένει ασαφές αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση χθες προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.