cats_04.jpg
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας οδηγείται, σήμερα, 55χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη, το πρωί, στην Αιδηψό, επειδή το προηγούμενο βράδυ είχε κακοποιήσει μια γάτα, σε ταβέρνα της περιοχής.

 

Την εναντίον του καταγγελία υπέβαλαν τρεις Έλληνες, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού. Όπως είπαν, κακοποίησε βάναυσα μία γάτα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (η Αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες).

Οι αστυνομικοί επιλήφθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 55χρονο έξω από το κατάστημα, εφαρμόζοντας την αυτόφωρη διαδικασία.

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού.

Τι να κάνετε όταν διαπιστώνετε βασανισμό ζώου

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές, σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981, όπως ισχύουν σήμερα.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.