Ας δούμε τι γράφει ο τύπος σήμερα (Τρίτη 12 Αυγούστου 2014).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ξεχάστε τις 100 δόσεις για τα χρέη!

Η εφημερίδα γράφει ότι "απότομη προσγείωση της κυβέρνησης, που δέχεται εντολές από το ΔΝΤ να ακυρώσεις τις εγκυκλίους με ευνοϊκές ρυθμίσεις".

ΕΘΝΟΣ: Οι 25 περιοχές που έγιναν... Εκάλη λόγω ΕΝΦΙΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε ακριβά προάστια της Αττικής υπολόγισε η Εφορία τον ΕΝΦΙΑ για παλιά σπίτια, αγροικίες και βραχώδεις εκτάσεις σε 25 περιοχές της χώρας, εκτινάσσοντας στα ύψη τη φορολογητέα αξία τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εμπολα: ο λοιμός της Αποκάλυψης σκορπίζει θάνατο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα κινδυνεύει να χτυπηθεί άσχημα από τον ιό εξαιτίας της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης (και) από τις χώρες της Αφρικής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρωσικός χειμώνας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η νέα μεγάλη κρίση, που απειλεί με πνιγμό και ασφυξία την ελληνική οικονομία, υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 1 δισ. ευρώ, εξαφανίζοντας κάθε ιδέα ανάκαμψης το 2014. Η κρίση αυτή αποκαλύπτει πόσο ασθενική, ανέτοιμη κι ανοχύρωτη παραμένει έπειτα από 5 χρόνια σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων η χώρα".

ESPRESSO: "Η ΖΩΗ με δύο σκλάβους".

ΕΣΤΙΑ: Ανακατανομή δια της απαξιώσεως

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 2 Φεβρουαρίου 2013, το κύριο άρθρο της «Εστίας» είχε τίτλο «Ανακατανομή πλούτου δια της απαξιώσεως». Το άρθρο κατεδείκνυε πως ό,τι περίπου συνέβη την διετία 1999-2000 με το Χρηματιστήριο, όταν με ευθύνη του κράτους έγινε βάναυση ανακατανομή του πλούτου υπέρ των ολίγων και εις βάρος των πολλών, επανελήφθη δέκα χρόνια αργότερα με τα ακίνητα".

Η ΑΥΓΗ: Ο πόλεμος του ροδάκινου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρωσικό εμπάργκο, υπερπαραγωγή, αισχροκέρδεια και καύσωνας ρίχνουν στις χωματερές χιλιάδες τόνους φρούτων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η κυβέρνηση της φαιδράς ροδακινέας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εμφύλιος για τις αποζημιώσεις μεταξύ των πληγέντων από τις ρωσικές κυρώσεις, καθώς το συνολικό ποσό δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ για όλες τις χώρες. Η κυβέρνηση της Αθήνας εξαντλεί την προσπάθειά της σε συσκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Οι τελικά αποφάσεις θα ληφθούν από τα κοινοτικά όργανα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παγώνουν οι επιστροφές φόρου λόγω ΕΝΦΙΑ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα δυσάρεστη έκπληξη στους φορολογουμένους επιφύλαξε το σίριαλ με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Αυτή τη φορά «παγώνουν» οι επιστροφές φόρων και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του φόρου ακινήτων, δηλαδή μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητώντας λύση στο ρωσικό «μπλόκο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλα τα επίπεδα και από όλους τους εμπλεκομένους, αγροτικούς συνεταιρισμούς, υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, με θέμα το ρωσικό εμπάργκο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στα σκαριά η νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κλιμακώνει τις μεθοδεύσεις της η κυβέρνηση για τη νέα επίθεση στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".

STAR PRESS: "ΣΑΤΑΝΙΚΟ ζευγάρι σκότωσε τον γαμπρό του".

ΤΑ ΝΕΑ: Σπάει το ταμπού. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «κλείδωσαν» το αντιρατσιστικό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα αγκάθι που ταλαιπωρούσε τον κυβερνητικό συνασπισμό εδώ και ενάμιση χρόνο αφαιρούν οι κυβερνητικοί εταίροι, ενισχύοντας το ποινικό οπλοστάσιο -έπειτα από μια διετία παλινωδιών και υπαναχωρήσεων- με ένα αυστηρότερο πλαίσιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θετικά μηνύματα για τα stress tests

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάσα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί η ανακοίνωση για τους όρους και τον τρόπο που θα διεξαχθούν από την ΕΚΤ τα stress test. Οι κεφαλαιακές ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προς αναζήτηση κοινοτικής φόρμουλας για αποζημιώσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άμεση απάντηση στις κραυγές αγωνίας των παραγωγών για το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές από την Ε.Ε. έδωσε, για πρώτη φορά χθες, η Κομισιόν, με προαναγγελία έκτακτων μέτρων στήριξης του ευρωπαϊκού τομέα ροδάκινων και νεκταρινιών".

Kontranews: 10 δισ ευρώ πληρώνουμε μια υπογραφή για να τιμωρηθούν οι ρώσοι!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ερώτημα που τίθεται πλέον από το μέσο πολίτη αυτής της χώρας είναι ποια χωματερή θα πρέπει να ανοίξει πρώτα. Αυτή που θα θάψει τους κόπους των αγροτών, ή κάποια άλλη χωματερή που να χωρέσει μια κυβέρνηση που έχει σαπίσει, έχει βρωμίσει και καθίσταται επικίνδυνη πλέον για το λαό και το έθνος".