efimerides_05.jpg
Με μια ματιά τα πρώτα θέματα των σημερινών (Τρίτη 5 Αυγούστου 2014) εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ για ιδιοκτήτες ακινήτων»

Βαριά η λυπητερή των εκκαθαριστικών που άρχισαν να αναρτώνται στο ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ, σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: Εκπτώσεις και απαλλαγές για λίγους υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης οι διορθώσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΝΦΙΑ και όποιος αντέξει»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απίστευτα λάθη στα εκκαθαριστικά! Χαράτσι και στους σεισμόπληκτους. Υπό σκέψη «ελαφρύνσεις» κατόπιν εορτής (για ευπαθείς ομάδες) και επτά δόσεις αντί για πέντε»

ΕΘΝΟΣ: «Αντίο τρόικα- Ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής»

Η εφημερίδα σημειώνει: «κατάργηση της τρόικας και αντικατάστασή της από μια ευρωπαϊκή Task Force επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες. Το σχέδιο προβλέπει σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με εξαετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Στην αγκαλιά της λιτότητας»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «ήλθε στην Αθήνα σαν «φίλος κι αδελφός» όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτοπαρουσιάστηκε σαν λιοντάρι που έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, όμως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πιστός πλέον στη γραμμή της Μέρκελ, έδειξε τα… λιονταρίσια δόντια του».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Κίσινγκερ: «φύγετε απ’ τις πόλεις… Ερχεται παγκόσμιος πόλεμος»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: ο «προφήτης» της διεθνούς πολιτικής σκηνής προειδοποιεί τους… απλούς ανθρώπους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διορθώσεις σε 457 περιοχές για το φόρο ακινήτων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στρεβλώσεις παραδέχεται επισήμως και η Γραμματεία Εσόδων, που ξεκινά τη διαδικασία επανόρθωσης με συμψηφισμούς στα εκκαθαριστικά. Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εντοπίσουν τις φουσκωμένες χρεώσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Άμεση αλλαγή των αντικειμενικών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η «Εστία» από το Σάββατο, με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στο Taxisnet, επεσήμανε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ποσά του φόρου είναι εξωφρενικά».

Η ΑΥΓΗ: «Σύμπραξη χρεοκοπημένων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ΣΥΡΙΖΑ: να αποσυρθεί η σκανδαλώδης τροπολογία που κατατέθηκε στα μουλωχτά την Παρασκευή και συζητείται σήμερα. Συνωμοσία σιωπής χθες από κανάλια για το μπόνους στη διαπλοκή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Θεατρινισμοί με τον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «να αναχαιτίσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών από τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) επιχειρεί η κυβέρνηση, «πουλώντας» ως… διορθώσεις τις φοροαπαλλαγές που ήδη προβλέπονται από τον νόμο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σχέδιο κατάργησης της τρόικας»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της τρόικας με αντάλλαγμα η Αθήνα να δεσμευθεί για νέο εξαετές σύμφωνο μεταρρυθμίσεων επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ρωσικό “κανόνι” χτύπησε τη Χαλκιδική.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πτώχευση τουριστικού πρακτορείου της Ρωσίας και υποστηρίζει ότι 500 τουρίστες παραμένουν… ξεκρέμαστοι στη Χαλκιδική.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «το αργότερο σε 15 ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση της ΓΓΔΕ για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, που προβλέπουν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΚΚΕ: Πλήρης απαλλαγή της λαϊκής στέγης από φόρους»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Διόρθωση φόρου για χιλιάδες ιδιοκτήτες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών μετά τους φουσκωμένους λογαριασμούς κυρίως στην περιφέρεια»

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σπρέι μύτης νικά τον αυτισμό μέσα σε 20 λεπτά

Άντε να δούμε πότε θα επέμβει κάποιος, αφού η εφημερίδα, σήμερα, υποστηρίζει ότι Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ότι ακόμη και μία δόση της ορμόνης –με σπρέι- ενίσχυσε τη δραστηριότητα σε μια περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα συναισθήματα και την ενσυναίσθηση.

ESPRESSO: Πήγε να αυτοκτονήσει με χάπια

Η εφημερίδα ασχολείται με την υπόθεση της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Μαρίας Ξενουδάκη.

KONTRA NEWS: «Η Σοφία σκότωσε το Καστρί για να ξεχρεωθεί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «απόλυτο διασυρμό για την οικογένεια Παπανδρέου, συνιστά το ξεπούλημα της ιστορικής κατοικίας που φιλοξένησε τον Γέρο της Δημοκρατίας και τον Ανδρέα, στην κόρη του καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τελειώνει η τρόικα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο με διάλυση της τρόικας, δέσμευση για νέο εξαετές σύμφωνο μεταρρυθμίσεων συνοδευόμενο με σταδιακή υλοποίηση μέτρων ελάφρυνσης ου χρέους επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Ρυθμίζονται με 24 δόσεις οι φορολογικές οφειλές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων και μη φορολογικών οφειλών σε 12 και κατ’ εξαίρεση σε 24 μηνιαίες δόσεις ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών».