paok_fans_kisinaou_zimbrou_paok_1_0_20140821_01Ανέτοιμος ο ΠΑΟΚ, με μεγάλες ελλείψεις που φάνηκαν, δεν κατάφερε να κερδίσει μια υποδεέστερη ομάδα και, πλέον, ελπίζει ότι στην Τούμπα θα ανατρέψει το ισχνό 1-0 των Μολδαβών και θα προκριθεί σε βάρος της Ζίμπρου από το Κισινάου.

 

Κάτω από συνεχή βροχή, ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη έδειξε τις ελλείψεις του.  Είχε κενά σχεδόν σε όλες τις γραμμές, παίκτες ανέτοιμους και μουδιασμένους (αφού ήταν το πρώτο τους παιχνίδι) και δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του α μέρους.

Αφού δεν έγινε γκολ το σουτ του Κίτσιου (έδιωξε ο Μολδαβός γκολκίπερ σε κόρνερ) και η κεφαλιά του Κατσικά (βρήκε το δοκάρι), ήταν φυσικό στο β μέρος η ομάδα να βουλιάξει, αφού ήταν, σαφώς, ανέτοιμη.

Το γκολ των Μολδαβών, πάντως, το χρεώνεται ο… πάγκος του Δικεφάλου: Στον τραυματισμό του Κίτσιου πιάστηκε ανέτοιμος να δώσει μια οδηγία της προκοπής κι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αποχώρησε στο φορείο, τραυματίας, για να αντικατασταθεί δυο λεπτά αργότερα! Πάνω στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων και τις εντολές που έδινε, ακόμη, ο νεοεισελθών Σπυρόπουλος, από ένα κόρνερ ήρθε το γκολ… Συμπεριφορά ερασιτεχνικής ομάδας… Ο τραυματίας έπρεπε, με κάθε τρόπο, να μείνει στο χόρτο, για να αντικατασταθεί την ώρα που η μπάλα ήταν στο κέντρο, έτσι ώστε η άμυνα να ετοιμαστεί κι όχι να τρέχει και να μη φθάνει σε μια στημένη φάση… Στο βίντεο φάνηκε, καθαρά, ο Αναστασιάδης, να ζητά γρήγορα την αλλαγή, αλλά ο Σπυρόπουλος, ενώ ο συμπαίκτης του είχε, ήδη, αποχωρήσει… άλλαζε φανέλα!

Η επιθετική τακτική του ΠΑΟΚ, ειδικά στο β μέρος ήταν ένα λάθος, από την αρχή ως το τέλος: Σέντρες, σέντρες και πάλι σέντρες, για το κεφάλι του Σαλπιγγίδη (που δεν είναι το πρώτο μπόι, για να μην πούμε για την απόδοσή του) και του Αθανασιάδη (που δεν είναι κι ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής)… Προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ, από την αρχή ως το τέλος.

Πάντως η παραμονή στη Θεσσαλονίκη – τιμωρία των Τζαβέλα και Βιτόρ δεν είναι δικαιολογία. Ομάδες σαν τη Ζίμπρου που, με όλο το συμπάθιο, είναι… καφενείο, τις κερδίζεις και με την Κ-21. Κι όμως, οι Μολδαβοί δυο φορές κατέβηκαν τη σέντρα, τη μία έκαναν γκολ και την άλλη δοκάρι…

Αυτό που φάνηκε ήταν ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Παντού.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΓΚΟΛ : 79′ Μπουργκίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Σεπτίν – Μαντούρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Κόβαρικ (Τσεχία)

ΒΟΗΘΟΙ : Μεντσλ (Τσεχία) – Κορντούλα (Τσεχία)

Ζίμπρου: Ρούσου, Ζαρντάν, Μπουργκίου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Βρεμέα, Σεπτίν (81′ Ντιαλό), Σπάταρου (60′ Βισνιακόφ), Αμάνι 69′ Αλεξέεφ), Γκρόσου.

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κίτσιου (78′ Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης ( 66′ Μάρτενς), Κάτσε, Μαντούρο, Μακ (66′ Περέιρα), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.