Με μια ματιά τα σημερινά (Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014) πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φορο - σοκ από 11 λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ισόγεια φορολογούνται σαν ρετιρέ και αγροτεμάχια σε κορυφές βουνού ως εφαπτόμενα της εθνικής οδού.

ΕΘΝΟΣ: Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Αργεντινή

Για δεύτερη φορά μέσα σε δεκατρία χρόνια ο εφιάλτης της χρεοκοπίας βρίσκεται πάνω από την Αργεντινή τονίζει η εφημερίδα. Οι διαπραγματεύσεις με τα κερδοσκοπικά ταμεία δεν κατέληξαν σε συμφωνία, προσθέτει και παραθέτει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας Αξελ Κισίλοφ: «Μας ζητούσαν κάτι που δεν μπορούσαμε να δώσουμε. Πρέπει να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος» δήλωσε ο υπουργός.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εβραιομασόνοι "ενθρονίζουν" τον Αντίχριστο στο Ναό του Σολομώντα

Η εφημερίδα (τι... πίνει και δε μας δίνει) υποστηρίζει πως, δεν αποκλείεται, από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα να... ανατιναχθεί ο Ναός του Σολομώντα και στη θέση του να τοποθετηθεί προκάτ ναός που εγκαινιάστηκε, χθες, στη... Βραζιλία!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κερδίζουν τη μάχη για επικουρικές και εφάπαξ

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, με προσθήκη της τελευταίας στιγμής, τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης των ένστολων μπορούν να μετατραπούν σε επαγγελματικά ως το τέλος του έτους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: H KPIΣH μας έκλεισε MEΣA...

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κρίση αποβίβασε έναν στους τέσσερις επιβάτες από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μεγέθη σοκάρουν: ο Hλεκτρικός Σιδηρόδρομος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΣΑ, απώλεσε πέρσι το 33,2% της επιβατικής του κίνησης, σε σχέση με το 2009. Αντίστοιχα, τα τρόλεϊ το 29,7%, τα λεωφορεία το 26,5% και το Tραμ το 23,2%. Ακόμα και το Mετρό, το «διαμάντι» των συγκοινωνιών, παρά την επέκταση του δικτύου του, γνώρισε συρρίκνωση επιβιβάσεων κατά 11,67%, σε σχέση με το 2009.

ΕΣΤΙΑ: Εξ Αργεντινής η απάντησις

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Τσίπρα για το θέμα της Αργεντινής.

Η ΑΥΓΗ: Χέρι - χέρι με τα όρνεα

Το ίδιο θέμα με την Εφημερίδα των Συντακτών, από την Αυγή... Ή, μήπως, το αντίστροφο;

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με τους "γύπες" η συγκυβέρνηση

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, με αφορμή την "τεχνητή", όπως τη χαρακτηρίζει, χρεοκοπία της Αργεντινής, η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην... αντιπολίτευση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε "επιλεκτική" χρεοκοπία η Αργεντινή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αργεντινή χρεοκόπησε, για δεύτερη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς έσβησαν οι ελπίδες για την εξεύρεση μιας λύσης τα μεσάνυχτα, με τους πιστωτές της που θέλουν να αποπληρωθούν πλήρως για τα ομόλογά τους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρώην διοικητής παραπέμπεται σε δίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται στην παραπομπή, με βούλευμα, του πρώην διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, σε δίκη για τις προμήθειες υλικών.

Ο ΛΟΓΟΣ : Ερίζουν στα συντρίμμια

Η εφημερίδα αναφέρεται στις ανακοινώσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, με αφορμή την πτώχευση της Αργεντινής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του

Η εφημερίδα αναφέρεται στην εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στο Αιγάλεω.

ΤΑ ΝΕΑ: Περίσσευμα μισό δις από το φόρο ακινήτων

Όπως τονίζει η εφημερίδα, αυξημένο κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ από ό,τι είχε υπολογιστεί αποδεικνύεται το κοστούμι των φόρων.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Χάδι" ω3 στην καρδιά και την υγεία μας...

Κουραστήκαμε...

ESPRESSO: Έβρεξε χιλιάρικα στην Ψαρού

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πάρτι νεόπλουτων, στη Μύκονο, με Ρέμο και Ιγκλέσιας και τις σπατάλες που έγιναν.

KONTRA NEWS: Μπράβο στην Αργεντινή, δεν πλήρωσε έναν απατεώνα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση του Πολ Σίνγκερ, για τον οποίο λέει ότι αγόρασε με 50 εκ. δολάρια ένα ομόλογο της χώρας και τώρα ζητά 1,5 δισ.