tsipras_agion_oros_20140808_04.jpg
Στο λιμάνι της Δάφνης, στο Άγιο Όρος, έφθασε, χθες, Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, ο Αλέξης Τσίπρας. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε ο πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Ο κ.Τσίπρας συνοδεύεται από τους Γιάννη Αμανατίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του,.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, ως και σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου βήματος" ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τις Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος.

Την πρώτη μέρα της παραμονής του στο αγιώνυμο όρος διανυκτέρευσε στην Ιερά Μονή Καρακάλλου, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Για 10 λεπτά μόνος με την Ιερά Εικόνα

tsipras_agion_oros_20140808_02.jpg
Για την παρουσία Τσίπρα στο "περιβόλι της Παναγιάς" μίλησε σήμερα το πρωί στο MEGA ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου. Ο κ. Κασμίρογλου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αθωνική πολιτεία μετά από πρόσκληση των Αγιορειτών πατέρων. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στις μονές που θα επισκεφθεί και επισήμανε πως είναι η πρώτη επίσκεψη ηγέτη της Αριστεράς στο αγιώνυμο όρος μετά από αυτήν του Χαρίλαου Φλωράκη το 1995! 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απομόνωση του κ. Τσίπρα  στο Ιερό όπου φυλάσσεται η Αγία Εικόνα του Άξιον Εστί, θέμα που αποκάλυψε το "Αγιορείτικο βήμα" χθες βράδυ. 

Ο κ. Κασμίρογλου είπε συγκεκριμένα πως ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου ζήτησε και έμεινε εντελώς μόνος του για 10 λεπτά στο Ιερό όπου φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. 

Τι είπε προς τον Άγιο Πρώτο

tsipras_agion_oros_20140808_03.gif
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αγιορείτες και εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας και στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων είπε:

«Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο Άγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας».

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά.

«Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον.»