axepa_simopoulos_20140806_02.jpg
Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου για την υλοποίηση της νέας πτέρυγας χειρουργείων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

 

Τη σύμβαση υπέγραψαν, σήμερα, η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ηρακλή Δρούλια και η ανάδοχος εταιρεία INSO SpA, εκπροσωπούμενη από το διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Νικόλαο Λεκατσά, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου, του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θρασύβουλου Βεντούρη, του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κ. Παναγιώτη Παντελιάδη και του αναπληρωτή διοικητή, κ. Δημήτρη Τσαλικάκη.

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας σε τρία επίπεδα με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ. Στη νέα πτέρυγα δημιουργούνται χειρουργεία, γραφεία διοίκησης, καθώς και κεντρική αποστείρωση και πλυντήρια. Παράλληλα, ανακατασκευάζεται η υπάρχουσα πτέρυγα χειρουργείων, τόσο στο υπόγειο του υφιστάμενου κτιρίου, όσο και στον όροφο. Να σημειωθεί ότι στο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια - εγκατάσταση του απαραίτητου Ιατρικού Εξοπλισμού. Έχει προϋπολογισμό 26.005.380,00 € και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013»).

«Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναβαθμίζεται με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας χειρουργείων, που θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, αίτημα πολλών χρόνων του ιατρικού κόσμου της πόλης αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με σταθερά βήματα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.