dromeis_deth_02
Μία πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, που «παντρεύει» την αγάπη για τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη, πήρε η ΔΕΘ-HELEXPO με τη βοήθεια του Αθλητικού Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ 1877» από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
 
Πρόκειται για έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου, στον οποίο νικητής είναι μόνο η αγάπη για το συνάνθρωπο, με τον τίτλο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», μία πρόδρομη εκδήλωση της 79ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.
Κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, τα οποία θα προσφερθούν στα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη. Με απλά λόγια γράφεσαι, παίρνεις ένα ειδικό τσιπάκι και… αρχίζεις να τρέχεις! Κουράστηκες; Το τσιπάκι έχει καταγράψει τα μέτρα (ή τα χιλιόμετρα) που διήνυσες, το παραδίδεις στους κριτές και… φεύγεις. Ξεκουράστηκες; Θες να συνεχίσεις; Πηγαίνεις στη ΔΕΘ, παίρνεις το τσιπάκι σου και προσθέτεις κι άλλα μέτρα στη διαδρομή σου.
dromeis_deth_01
Οι χορηγοί αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τα χιλιόμετρα σε ευρώ και να τα στείλουν στα ιδρύματα.
«Θέλαμε να επιστρέψουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτό που έχει πάρει η έκθεση όλα τα προηγούμενα χρόνια, να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Καλούμε την πόλη να τρέξει ή να περπατήσει σ’ αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση, όπου κάθε χιλιόμετρο μετουσιώνεται σε χρήματα με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε  για το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».