Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αγριες εξελίξεις με τις συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει "την πλήρη ανατροπή των προϋποθέσεων πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορούν κυρίως τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, άνδρες και γυναίκες, με στόχο να μη βγαίνει κανείς στη σύνταξη κάτω από τα 60 έτη, προτείνει στη μελέτη του για το Ασφαλιστικό το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομιών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τινάζοντας έτσι «στον αέρα» τα σχέδια ζωής για περίπου 150.000 πολίτες, καθώς τόσοι υπολογίζεται ότι μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων τους επόμενους μήνες".

ΕΘΝΟΣ: "Ερευνες κατ΄οίκον από την Εφορία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελέγχους ακόμα και στα σπίτια για φοροδιαφυγή και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα θα μπορεί να διενεργεί η Εφορία κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραιομασώνος: «Πειραματόζωο της νέας τάξης ο Ελληνικός Λαός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υψηλόβαθμο μέλος σε στοά της Ουγγαρίας αποκαλύπτει το σχεδιασμό για την ελληνική κρίση που θα οδηγήσει στη «μόνη λύση»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις από τα 50 για γυναίκες σε όλα τα Ταμεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη σε ηλικίες 50 ως 60 ετών με μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις μπορούν να κατοχυρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στα Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες), ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κοροϊδεύουν τους αγρότες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις, μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις για να καθησυχάσει αγρότες και εξαγωγείς, η κυβέρνηση. Πρώτα θα αναζητηθούν αγορές για τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων και «αν υπάρξουν απώλειες θα καταβληθούν αποζημιώσεις», λέει το ΥΠΕΞ".

ΕΣΤΙΑ: "Τορπίλλη στην ανάπτυξη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο κλασσικό πλέον βιβλίο «The Mystery of Capital» (Το Μυστήριο του Κεφαλαίου) που έγραψε το 2000 ο Περουβιανός οικονομολόγος Χερνάντο ντε Σότο, αναδεικνύεται ο τεράστιος ρόλος της ακινήτου ιδιοκτησίας στην οικονομική ανάπτυξη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με τον παρά τους ...τη λευτεριά τους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ηχηρά ονόματα του επιχερηματικού κόσμου που προφυλακίστηκαν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως παράνομες δανειοδοτήσεις, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη, απολαμβάνουν τον αέρα της ελευθερίας, αντικαθιστώντας την προφυλάκισή τους με «χρυσές» εγγυοδοσίες".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Προσβολές Μυλόπουλου"

H εφημερίδα αναφέρεται σε άρθρο του απερχόμενου πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, σε ιστότοπο, στο οποίο, όπως υπογραμμίζει, καταφέρεται κατά άλλων καθηγητών και του νεοεκλεγέντα πρύτανη, Π. Μήτκα, τους οποίους κατηγορεί ότι άκριτα και άβουλα υποτάχθηκαν στις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η εφημερίδα προαναγγέλλει αντιδράσεις από τους θιγόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα νεκταρίνια της οργής"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον δρόμο της επιστροφής προς τη χώρα μας βρίσκονται ήδη νταλίκες φορτωμένες με νεκταρίνια, ροδάκινα και άλλα προϊόντα μετά το ρωσικό εμπάργκο, φουντώνοντας τις αντιδράσεις των ελλήνων παραγωγών που μαζί με άλλους ευρωπαίους αγρότες ζητούν την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για να καλυφθούν οι τεράστιες ζημίες".

ESPRESSO: "ΓΑΜΠΡΟΣ Αλβανός; ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Έλληνες, πεθερικά Αλβανού, πλήρωσαν 2.500 ευρώ σε Τσετσένο εκτελεστή, στην Ημαθία, για να τον σκοτώσει...

Kontranews: "Εγκλημα. Παραδώσαμε στους Τούρκους τη ρωσική αγορά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έγκλημα σε βάρος του λαού και του Εθνους διέπραξε η αμαρτωλή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, παραδίδοντας την τεράστια ρωσική αγορά στην Τουρκία, η οποία θα αποκτήσει πλέον προνομιακή σχέση με την Μόσχα, με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρώπη: η ισχύς εν τη ενώσει στην ενεργειακή στρατηγική"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μετατροπή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης σε μια Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ενωση θα αποτελέσει μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε στην Ευρωβουλή".