roypa_20140724_01.jpg
Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η αστυνομία, μετά την εμφάνιση της Πόλας Ρούπα, με μανιφέστο στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Το σημείο που προβληματίζει την αστυνομία είναι η δήλωση της Ρούπα ότι δεν παραδίδεται, εξαπολύοντας ένα σύγχρονο… μολών λαβέ:
«Όσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν...Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι», λέει.
Τα λόγια της αυτά δείχνουν, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ότι, ουσιαστικά, καλεί σε ένοπλη πάλη ομάδες τις οποίες ελέγχει και ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Δείχνουν, επίσης, αποφασιστικότητα για μάχη.
Με το ίδιο μανιφέστο, η Ρούπα προσπαθεί να αποδείξει ότι η επιτυχία της αστυνομίας κατά τη σύλληψη του συντρόφου της, Νίκου Μαζιώτη, ήταν τυχαία. Το χαρακτηρίζει, μάλιστα, «τυχαίο συμβάν» και διαψεύδει τις πληροφορίες ότι είχε εντοπιστεί και παρακολουθούνταν κάποιες μέρες πριν.
Σε σχέση με την καταδίωξη στο Μοναστηράκι, υπεραμύνεται των χειρισμών του συντρόφου της, λέγοντας ότι «έπρεπε να αμυνθεί». Ανάμεσα σε άλλα γράφει χαρακτηριστικά: «Ποιος επέλεξε το σημείο της μάχης αυτής; Ποιος ξεκίνησε την καταδίωξη; Μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί;... Γιατί το διακύβευμα για αυτούς ήταν μεγάλης πολιτικής σημασίας και διόλου δεν τους ενδιέφερε αν η επιχείρηση γινόταν ανάμεσα σε δεκάδες κόσμου, ακόμα και αν σκοτωνόταν κάποιος».
Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση του μανιφέστου από τη γνωστή ιστοσελίδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό δείχνει πως η Ρούπα έχει έρθει σε επαφή με ομάδες του αναρχικού χώρου και την χαρακτηρίζουν καθοδηγήτρια, προσθέτοντας πως πάντα είχε καλές σχέσεις με τις ομάδες αυτές.