Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 34 ετών (άντρας και γυναίκα αντίστοιχα), για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης.


Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα προσέγγισαν 80χρονη και με το πρόσχημα της υποτιθέμενης οφειλής του υιού της, κατάφεραν και της απέσπασαν διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και αξιοποίησης πληροφοριών, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των δύο ημεδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συμβουλές ασφαλείας

Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας:


  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δράστες είτε παριστάνουν ψευδώς τους γιατρούς, τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., τους ασφαλιστές, είτε ακόμα δημοσιεύουν υποτιθέμενες αγγελίες μέσω διαδικτύου. 
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. 
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών. 
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.