Αποκαρδιωτική και τριτοκοσμική είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει κανείς με το που θα μπει στη διασταύρωση προς τη Νέα Καλλικράτεια, από το ύψος των Γεωπονικών.


Αμέσως μόλις πάρει, κάποιος, την ευθεία, από τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών προς τον οικισμό Γαλήνη και τα Γεωπονικά, έρχεται... φάτσα κάρτα με αυτόν τον απαράδεκτο σκουπιδότοπο!

Κάτοικοι της Νέας Καλλικράτειας -κι όχι παραθεριστές- μετέτρεψαν το σημείο εκείνο σε χωματερή. Είδαμε με τα... ματάκια μας, δυο αυτοκίνητα, με πινακίδες Χαλκιδικής, οι οδηγοί των οποίων ξεφόρτωναν, στις 7.30 το πρωί, προφανώς για να μη γίνουν αντιληπτοί, έναν... παλιό καναπέ και δυο παλιές πολυθρόνες! Το... τραπεζάκι του καφέ έλειπε μόνο, για να έχουμε το πλήρες σετ σαλονιού. Αν έψαχνε κανείς καλύτερα, θα έβρισκε, στο βάθος κι ένα... σύνθετο!

Την επομένη το πρωί, από όπου και οι φωτογραφίες, μας περίμενε άλλη έκπληξη: Ο κύριος της φωτογραφίας είχε πάει στο σημείο για να βρει τίποτε... χρήσιμο να μαζέψει.



Όσο για το αν ο δήμος της περιοχής ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει τα συγκεκριμένα απορρίμματα, η απάντηση είναι αρνητική. Η... χωματερή των Γεωπονικών βρίσκεται εκεί από την αρχή του καλοκαιριού και, την τελευταία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας περνάμε καθημερινά από το σημείο, το μόνο που διαπιστώνουμε είναι ότι μεγαλώνει σε έκταση...

Και να σκεφθεί κανείς ότι, λίγα μέτρα πιο κάτω, υπάρχει κιόσκι παραγωγού που πουλά τα πιο γλυκά σύκα που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια! Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Δ.Ι.Ασ.