anastasiadis_20140824_01«Ήξερα ότι θα έρθω και θα με βρίζουν. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο πρόεδρος τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος περιμένει πολλά χρόνια τον Οκτώβριο. Εάν θέλει η Παναγιά να είμαι εδώ και τον Οκτώβριο, θα βρεθεί στον δρόμο μου. Εγώ είμαι αποφασισμένος για όλα».

 

Τα λόγια αυτά του Άγγελου Αναστασιάδη, ειπωμένα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον άτυχο (1-1) αγώνα της Τούμπας με την Καλλονή, τα λένε όλα. Και για τη δική του παρουσία και για τις… μεταγραφές. Ας λέει ο Αναστασιάδης «όλη την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ». Όποιος ξέρει να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές, καταλαβαίνει.

Δεν έχουμε πάσα (διάβαζε… θέλω μεταγραφή)

Για τον Αναστασιάδη, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι του Κισινάου και στο αποψινό, ήταν ότι η ομάδα «χρειάζεται μία τελική πάσα, αυτό το πρόβλημα το είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, το είχαμε και σήμερα. Με τέτοια ζέστη και μετά από μία ταλαιπωρημένη αγωνιστικά μέρα ήμασταν φορτωμένοι και με άγχος, είχαμε ψυχολογικά προβλήματα. Τα περισσότερα παιδιά απ' αυτά δεν είναι συνηθισμένα στην πίεση. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε. Συν τοις άλλοις σήμερα δεν είχαμε και τους βασικούς μας φορ λόγω τιμωριών και κούρασης. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια», υποσχέθηκε.

Για την φάση του γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ, δικαίωσε τον Τζαβέλα και… τα ΄ριξε στην αλληλοκάλυψη: «Είδατε ότι ξεκίνησε ο Τζαβέλλας για μπροστά και πίσω έπρεπε να μείνει κάποιος και δεν έμεινε. Είναι θέμα αγωνιστικής πειθαρχίας και όχι αμυντικής λειτουργίας. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Δεν ξέρω πόση υπομονή μπορεί να έχει ο καθένας εδώ».

Πρέπει να κερδίζουμε τους διαιτητές

Όπως και στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, έτσι και στη συνέντευξη Τύπου  μίλησε για τη διαιτησία: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Δεν μπορείς να κρατάς μόνο τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις ενώ έχουν παιχτεί στο δεύτερο ημίχρονο μόνο 15 λεπτά. Τώρα αν ήταν κόκκινη κάρτα του Περέιρα είναι αλλουνού δουλειά.  Το παιχνίδι σταμάτησε δέκα φορές και από τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων παίξαμε ακριβώς 45 δευτερόλεπτα. Εγώ πρέπει να περάσω το μήνυμα μέσα στην ομάδα ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές».

Κάλυψε τη διοίκηση για το θέμα των μεταγραφών: «Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ η εντολή ήταν σιωπή, υπομονή και δουλειά. Εγώ κάνω αυτά τα τρία πράγματα. Ξέρω ότι αυτά τα τρία στο τέλος θα αποδώσουν», είπε.

Ο Γκαρσία, ο Ιβάν και το παράπονο

Για το θέμα του Γκαρσία ξεκαθάρισε ότι εκείνος τον πρότεινε, αλλά στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός «έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας».

Τέλος, δεν έκρυψε ένα παράπονο: «Χθες είδα το παιχνίδι Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου. Εκεί αποθεώνεται ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές προτού ξεκινήσει το παιχνίδι. Εδώ βρίζεται ο μεγαλομέτοχος, βρίζονται οι παίκτες και ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο χειρότερος προπονητής που υπάρχει στη γη. Η διαφορά μας είναι αυτή με τις άλλες ομάδες. Εάν έρθει ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και σταματήσει να κάνει αυτά που κάνει, τα οποία δεν βοηθούν σε τίποτα, όλα θα αλλάξουν. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι με τους προπηλακισμούς θα γίνει τίποτα; Το 1976 στο πρώτο πρωτάθλημα παίζαμε πρώτο παιχνίδι εδώ με τον Πιερικό, φέραμε ισοπαλία και μας περιμέναν για να μας χτυπήσουν. Εγώ δεν είπα να μην με βρίζουν».

.