Ας δούμε σήμερα (Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι βάσεις τραβούν την ανηφόρα σε τρία πεδία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κλίνη του Προκρούστη για 100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός είκοσι ημερών το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης (εάν και εφόσον πάρει έγκριση από τους τροϊκανούς). Με διαδικασίες - εξπρές οι τράπεζες θα οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο τους «ασυνεπείς»"

ΕΘΝΟΣ: Τα 4 καυτά μέτωπα για την κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει "Οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στον ΕΝΦΙΑ. Η απομάκρυνση της τρόικας από την Αθήνα. Οι «μαύρες τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία. Το «σχέδιο 180» για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πανέλληνες του Μυστρά: Ο Πούτιν φέρνει στην Ελλάδα τον «εκ πενίας Βασιλιά»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ελληνισμός θα κυριαρχήσει για της Ορθοδοξίας!!!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά της νέας ΚΑΠ για καλλιέργειες και παραγωγούς

Η εφημερίδα γράφει "πλήρη δικαιώματα επιδοτήσεων το 2015 για νέους παραγωγούς και μπόνους 25% για όσους είναι κάτω από 40 και δραστηριοποιούνται τα τελευταία 5 χρόνια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υψηλά ποσοστά ανεργίας, που φθάνουν κατά περίπτωση μέχρι και το 50%, καταγράφονται σε βασικά επαγγέλματα (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α.) που άλλοτε ήταν περιζήτητα και το όνειρο κάθε νέου, με αποτέλεσμα νέοι πτυχιούχοι, μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας, να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό".

ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη επιτυχία το πλεόνασμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μεγάλη είδησις της χθεσινής ημέρας ήταν η ανακοίνωσις των προσωρινών στοιχείων ως προς την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους".

Η ΑΠΟΨΗ: "Το δίμηνο του βοήθα... Παναγιά!"

Η εφημερίδα αναφέρεται στο δύσκολο έργο που έχει η κυβέρνηση τις επόμενες 60 ημέρες .

Η ΑΥΓΗ: Ξυπόλητοι στα ροδάκινα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών για το ρωσικό εμπάργκο. Το συνολικό ποσό που διαθέτει η Ε.Ε. υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ μόνον η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν πολλαπλάσιο ποσό αποζημίωσης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τι επαιτεί η κυβέρνηση, τι απαιτεί η τρόικα

Η εφημερίδα υποστηρίζει "με άλλες προσδοκίες μεταβαίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι για τον νέο κύκλο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας η κυβέρνηση και με άλλες απαιτήσεις θα την περιμένει εκεί η τρόικα. Η ελληνική αντιπροσωπεία σκοπεύει να απευθύνει αίτημα στους δανειστές για φοροελαφρύνσεις, τη στιγμή που οι τελευταίοι ετοιμάζονται να την υποδεχτούν με ένα νέο σκληρό «πακέτο» μέτρων που εξαρτάται από τις αποφάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Περισσότερες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρόπους εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας που προκλήθηκε από τον ΕΝΦΙΑ αναζητά η κυβέρνηση, καθώς οι αστοχίες που υπήρξαν εξελίσσονται σε καταλύτη για τις επόμενες κινήσεις της. Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε χθες από την ΕΛΣΤΑΤ απάντηση στο ερώτημα εάν μπορεί να παραταθεί η είσπραξη του εφετινού ΕΝΦΙΑ πέραν του Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι το σύνολο των εσόδων θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν οριστεί για το πρωτογενές πλεόνασμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Υπεξαίρεση και στο Κιλκίς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρώην δήμαρχος θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο ΛΟΓΟΣ: Καμία χάρη στους μπαταχτσήδες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες. Το μήνυμα αυτό στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Το Μαξίμου κλειδώνει τους «180»

Η εφημερίδα γράφει "στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν δύο λίστες με ονόματα βουλευτών που θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη μία, δίπλα από κάθε όνομα υπάρχει σημείωση με πράσινο χρώμα, κάτι που δείχνει ότι σίγουρα ο εν λόγω βουλευτές θα υπερψηφίσει. Στην άλλη υπάρχει σημείωση με πορτοκαλί, η οποία δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μπορεί να ψηφίσει, αλλά υπό προϋποθέσεις".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η Μακεδονική ΓΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως αρχαιολογικό εύρημα παγκόσμιας εμβέλειας και τεράστιας εθνικής σημασίας χαρακτηρίζεται ο Τάφος της Αμφίπολης. Οπως όλα δείχνουν, μια «νέα Βεργίνα» αποκαλύπτεται στην Αμφίπολη και η μακεδονική γη είναι σαν να θέλει από μόνη της να δώσει τις απαντήσεις στους Σκοπιανούς για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ετοιμάζουν τροφεία για όλους τους παιδικούς σταθμούς!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με αφορμή την πρόσθετη χρηματοδότηση για τον περίοδο 2014-2015, κυβερνητικά στελέχη λένε ότι «τελειώνει το ΕΣΠΑ» και παραπέμπουν σε πληρωμή από τους γονείς από την επόμενη χρονιά".

STAR PRESS: "ΒΙΩΣΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: Γυρίζει ο Κουβέλης πάλι στην κυβέρνηση

Η εφημερίδα γράφει "ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπονται το αμέσως επόμενο διάστημα, με την αφετηρία της νέας πολιτικής περιόδου να τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, έχοντας ως πρωταγωνιστή τη Δημοκρατική Αριστερά".

ΤΑ ΝΕΑ: ΦΠΑ - Τι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το φθινόπωρο. Δεν εισπράττεις, δεν πληρώνεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όποιος δεν έχει πληρωθεί τον ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο. Αυτή τη διάταξη επεξεργάζεται με επείγοντες ρυθμούς η κυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της ανάγκης για ρευστότητα στην αγορά".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "40χρονος είναι η λύση... στο Αλτσχάιμερ".

Η εφημερίδα γράφει για το τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για την γνωστή ασθένεια.

Kontranews: Επίδειξη ισχύος από τον Β. Πούτιν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμα και η Μέρκελ, τρέμουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία τα ρωσικά αντίμετρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνοδευόμενος από δεκάδες συμβούλους, σε μια επίδειξη ισχύος επισκέπτεται σήμερα την Κριμαία, όπου θα προεδρεύσει στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, που αποσχίστηκε πρόσφατα από την Ουκρανία".

PRESStime: Χρυσάφι οι αμοιβές των Τροϊκανών

Η εφημερίδα αναφέρει "είκοσι χιλιάδες εκατόν εξήντα έξι ευρώ (20.166) και κάτι... ψιλά εισπράττει το μήνα ο περιβόητος Πολ Τόμσεν για να εφευρίσκει «συνταγές διάλυσης» της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: Να μας λυτρώσει η Παναγιά!

Η εφημερίδα γράφει "επειδή ο Δεκαπενταύγουστος είναι η μεγάλη εορτή της Παναγίας και σύσσωμη η χριστιανοσύνη ευελπιστεί σε θαύματα, καθώς σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν διαπιστωθεί κατ΄επανάληψη ιερές εικόνες και σύμβολα που δημιουργούν ελπίδα και επιλύουν ανίατες καταστάσεις, ευχόμαστε πραγματικά η Ελλάδα και οι πολίτες της να λυτρωθούν από διαφόρων ειδών δεινά και παράλληλα η Παναγία να φωτίσει την κεντρική εξουσία μήπως ο τόπος αυτός βγει κάποια στιγμή από το αδιέξοδο".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τεκμήρια νέου τύπου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα παλαιού τύπου τεκμήρια διαβίωσης φεύγουν, έρχονται τα τεκμήρια νέου τύπου. Για πρώτη φορά από το 1978 που πρωτοεφαρμόστηκαν τα τεκμήρια, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί τον «εκσυγχρονισμό», εγκαταλείποντάς τα ως πεπαλαιωμένη μέθοδο προσδιορισμού του εισοδήματος που προκαλεί αδικίες χωρίς να συντελεί στην αποκάλυψη του πλούτου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ύφεση: Εμπόδια απεμπλοκής ανεργία, δάνεια και εξαγωγές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάκαμψη μέσα στο 2014, με αμφίβολο ωστόσο μέλλον, αρχίζουν να δείχνουν τα στοιχεία του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τα οποία η ύφεση διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου στο 0,2% από 1,1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι προσδοκίες για θετικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου παραμένουν, με την ελπίδα των «κερδών» από τον τουρισμό".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Το ΔΝΤ χαλαρώνει την πίεση για το χρέος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Κλειδί» της λύσης που δρομολογεί το ΔΝΤ είναι το reprofiling του χρέους, δηλαδή η επιμήκυνση, με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η οικονομία χωρίς νέο «κούρεμα»".