Ας δούμε σήμερα (Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μάθημα 1ο: η αξιολόγηση".

Η εφημερίδα αναφέρει την αξιολόγηση που ετοιμάζει η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας για τους εκπαιδευτικούς αρχίζοντας με τους σχολικούς διευθυντές.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "1.779 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και εφορίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με την πρόσληψη 200 μονίμων στο ΕΚΑΒ και 279 επιλαχόντων στις εφορίες αρχίζει η διαδικασία διορισμών στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Συνολικά θα προσληφθούν 1.779 υπάλληλοι, μόνιμοι και επικουρικοί".

 ΕΘΝΟΣ: "Σκληρό παζάρι για την έκτακτη εισφορά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις προτεραιότητες εν όψει του κρίσιμου γύρου της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι καθόρισε χθες η κυβέρνηση. Στην κορυφή της ατζέντας η μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50%, εφόσον οι δανειστές επιμείνουν σε επέκταση του μέτρου και το 2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πόλεμος Πούτιν με Ισλάμ και τον Πράσινο Πρίγκιπα!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Ορθόδοξος Ρώσος Πρόεδρος αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στα σχέδια των τζιχαντιστών να φτιάξουν τον «Πλανήτη Ισλάμ»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι ρυθμίσεις των τραπεζών για τα «κόκκινα» στεγαστικά"

Η εφημερίδα γράφει "δεύτερη ευκαιρία σε δανειολήπτες και επιχειρήσεις δίνει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών (ΚΔτΤ), που «κλείδωσε» από την Τράπεζα της Ελλάδος και τίθεται προς εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Δωράκι» 350 εκ. σε μεγαλοεργολάβους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποζημίωση-δώρο 350 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία «Μορέας Α.Ε.», συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου".

ESPRESSO: "ΤΟ ΧΑΛΙ του Μιχάλη".

ΕΣΤΙΑ: "Στις ...καλένδες οι αντικειμενικές"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες γράψαμε ότι η ενδεδειγμένη λύσις είναι η πλήρης απεμπλοκή του κράτους από τον ΕΝΦΙΑ και η ανάθεσις της φορολογίας ακινήτων στους Δήμους. Η Κυβέρνησις προφανώς δεν προχωρεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά τουλάχιστον ας διορθώση το μεγάλο λάθος με τις αντικειμενικές. Οχι το 2016, αλλά τώρα!"

Η ΑΥΓΗ: "«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την Αττική των πολιτών»"

Η εφημερίδα γράφει "το γυμναστήριο Δροσόπολης στα Ανω Λιόσια επέλεξε η νέα περιφερειάρχης Αττικής για να ορκιστεί στέλνοντας μήνυμα με συμβολισμούς: Θα αλλάξει η «μοίρα» των φτωχών και υποβαθμισμένων περιοχών της Αττικής. Γενικότερα η νέα περιφερειακή αρχή έχει ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής κρίσης, την ανάπτυξη και τη δημοκρατία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ιδιοκατοίκηση; Ξηλωθείτε!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "πωλητήριο στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ και τους δεκάδες άλλους φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα θα αναγκαστούν να βάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει μπει στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών με την παρότρυνση των δανειστών. Το ομολογεί εμμέσως και ο κ. Χαρδούβελης, στοιχισμένος με την εμμονή της τρόικας να φορολογηθεί η κατοχή της περιουσίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέα σύγκρουση στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στα πανεπιστήμια"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλούν κινήσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. χθες, ο υπουργός Παιδείας υιοθέτησε την έκθεση ιδιωτικής εταιρείας, την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η οποία αποφαίνεται ότι δεν χρειάζεται να απολυθεί ουδείς διοικητικός υπάλληλος από οκτώ ΑΕΙ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα ηγεσία στη Θεσσαλονίκη".

Η εφημερίδα γράφει για την νέα ηγεσία που αναλαμβάνει περιφέρεια και δήμο.

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Ωρα μηδέν» για τις βάσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα στις 10.00 θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή συμμαχία και πάλη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και στα μονοπώλια"

Η εφημερίδα γράφει "συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σε τηλεοπτικό σταθμό. Εμείς δεν ψάχνουμε ούτε για 180, που ψάχνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε για 120, που ψάχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι. Εμείς πολιτικά δεν αθροιζόμαστε. Οι εκλογές ας γίνουν, αλλά κάτω από την κινητοποίηση του λαού, τη λαϊκή πίεση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, με λαϊκή συμμαχία και αγώνες ενάντια στον καπιταλισμό, ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις πολιτικές και την τάξη που έχει επιβάλει τα βάρβαρα μέτρα".

STAR PRESS: "ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ για μια κόκκινη φεράρι".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κλείνει ένα στα τρία Αστυνομικά Τμήματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο «Καλλικράτης» με συνενώσεις Αστυνομικών Τμημάτων επεξεργάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Βάσει των σχεδιασμών, τα Τμήματα θα μειωθούν κατά ένα τρίτο σε όλη τη χώρα".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Καραμανλικά μπαστούνια για Σαμαρά"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ορυμαγδός πληροφοριών από το καραμανλικό περιβάλλον, οι οποίες καταφθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου εντεινόμενες μέρα με τη μέρα, αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Επικίνδυνα τελικά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ΟΗΕ προτείνει να απαγορευθούν στους εσωτερικούς χώρους.

Kontranews: "Να διαγράψουν τα χρέη μας και να μας επιστρέψουν τα λεφτά που μας έφαγαν οι τοκογλύφοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για να ξεφύγει η χώρα μας απ΄το σπιράλ του θανάτου θα πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα ολοκληρωτική διαγραφή του δημόσιου χρέους και να διεκδικήσει τα τεράστια ποσά που άρπαξαν τα τελευταία πέντε χρόνια από τότε που μπήκαμε στο ΔΝΤ και μας κουβάλησαν την τρόικα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγουν οι φάκελοι για τη ρύθμιση δανείων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο το πλαίσιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, κάτι το οποίο θα επιτρέψει στις τράπεζες «να βάλουν προς τις μηχανές» προωθώντας ρυθμίσεις και λύνοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μετράνε πάλι το χρέος και το δημόσιο έλλειμμα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανασκαφές στα άδυτα του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος από το 1995 μέχρι και το 2013 ξεκινά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έπειτα από σχετικό αίτημα της Eurostat. Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως θα αποτελέσει τη βάση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αργότερα το φθινόπωρο".