"Πρέπει να πάμε πάση θυσία σε εκλογές" ανέφερε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.>>>
Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΕΦΑΠΑΞ και των επικουρικών συντάξεων και δήλωσε πως πάνε για κατάργηση σε βάθος δύο χρόνων.
Έκανε λόγο για επερχόμενα δεινά των συνταξιούχων, αφού από 01/07/2014 το κράτος πλέον δεν εγγυητής επικουρικών συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ και θα εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Θα εφαρμοστεί δηλαδή η αυτόματη προσαρμογή προς τα κάτω, επειδή τα ταμεία μόνα τους δεν θα μπορούν να εγγυηθούν.
"Ήδη από το πρώτο μνημόνιο, η σύνταξη δεν αποσκοπεί στην αξιοπρεπή διαβίωση, όπως λέει το Σύνταγμα, αλλά στη στοιχειώδη συντήρηση του συνταξιούχου", ανέφερε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως οι εξελίξεις θα περιέχουν περισσότερα δεινά για τους συνταξιούχους.
Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ εκτίμησε πως του χρόνου θα είναι 30% πάνω.
"Ο ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις είναι οι πυλώνες δημιουργία του πλεονάσματος. Άρα απαγορεύεται όποια οριακή αλλαγή στον ΕΦΙΑ", επεσήμανε καλώντας την κυβέρνηση και την τρόικα να πάρουν πίσω τον ΕΝΦΙΑ.
Μάλιστα ζήτησε άμεσα εκλογές και προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τρόικα και για τους επικεφαλής των μνημονιακών κυβερνήσεων.
"Πρέπει πάση θυσία να πάμε σε εκλογές. Θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την τρόικα και για τους επικεφαλής των μνημονιακών κυβερνήσεων, διότι ενώ δανείστηκαν με όρο διάσωσης της πατρίδας, τελικά δανείστηκαν με ρήτρα λαού", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το www.enikos.gr