Ας δούμε σήμερα (Τρίτη 26 Αυγούστου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "<<Κόσμημα>> η είσοδος που αποκαλύφθηκε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα στα ευρήματα της Αμφίπολης αποκαλύφθηκε μια είσοδο η οποία θα έρθει στο φως τις προσεχές μέρες καθώς οι ανασκαφές προχωράνε.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γαλλική επανάσταση για τη λιτότητα της Μέρκελ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτή τη φορά στο Παρίσι οι φωνές αντίδρασης που υψώθηκαν απέναντι σε όσα επιτάσσει η... γερμανική μπουρζουαζία καταπνίγηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα, με τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, «οχυρωμένο» πίσω από τη γραμμή λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ, να απαιτεί χθες από τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου".

ΕΘΝΟΣ: "Οδικός χάρτης για τα «κόκκινα δάνεια»"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων και νοικοκυριών προχωρούν η κυβέρνηση και η ΤτΕ. Καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια και κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών για μείωση των δόσεων, ακόμα και «κούρεμα» οφειλών προς το Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ζωντανός ο «Ιωάννης Βατάτζης»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο εκ πενίας βασιλιάς πνευματικός ηγέτης του Ελληνισμού και της Ρωσίας! Περιμένει την ευλογημένη ώρα της Ελληνορθοδοξίας στην οποία θα καθίσει στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις για 20.000 νέους με «επιταγές» εργασίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανακοινώνονται άμεσα δύο νέα προγράμματα για 20.000 θέσεις εργασίας μέσω της επιταγής κατάρτισης voucher. Το πρώτο αφορά 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με προτεραιότητα σε άτομα χαμηλών προσόντων και το δεύτερο 8.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών για πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέα καρτέλ στα δημόσια έργα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων ανοίγει άμεσα ο δρόμος για να μπουν μεγάλοι και μεσαίοι εργολάβοι σε μικρά δημόσια έργα προϋπολογισμού έως και 5.186 ευρώ! Την ίδια ώρα η δυνατότητα μικρομεσαίων εργοληπτών να συνιστούν κοινοπραξίες και να μπαίνουν στο άβατο των μεγάλων έργων παραπέμπεται για το... μέλλον".

ESPRESSO: "ΠΟΖΑΡΕ πρόστυχα ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑ".

Η εφημερίδα γράφει πως μια "ονειροπαγίδα" στο facebook για ανυποψίαστα κοριτσάκια τους υπόσχεται μεγάλη καριέρα. Με έδρα το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες προσέγγισαν 12χρονη και τις προσέφεραν δουλειά στο πλευρό της Lady Gaga.

ΕΣΤΙΑ: "Θεσμική απάντησις το δημοψήφισμα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρότασις της «Εστίας» για την διενέργεια δημοψηφίσματος δεν αποτελεί θέσφατο. Ασφαλώς υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα, όπως το πολιτικό ρίσκο ο λαός να προκρίνει τις πρόωρες εκλογές, αν και μέχρι σήμερα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το αντίθετο. Όμως ο κίνδυνος να διαλυθεί η Βουλή σε πέντε μήνες είναι υπαρκτός. Και ένας τρόπος αντιμετωπίσεώς του, είναι το δημοψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι η ενδεδειγμένη θεσμική απάντησις στην αντιθεσμική στάση της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως".

Η ΑΥΓΗ: "Ακρίβεια λόγω ΦΠΑ 19%"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπη με νέο κύμα ακρίβειας, και μάλιστα σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, βρίσκεται η κοινωνία, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ύψους 19% έως 21%, ως «δημοσιονομικού ισοδύναμου» για σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με εντολή Μέρκελ σφάζονται παλικάρια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην... γκιλοτίνα οδήγησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τους «αντάρτες» υπουργούς του της «αριστερής πτέρυγας», που ασκούν εδώ και μήνες σκληρή κριτική στη συνεχιζόμενη γερμανική πολιτική λιτότητας, που μεγαλώνει την ανεργία και στραγγαλίζει την ανάπτυξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αυστηρότερος ο νόμος Κατσέλη"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρότερος γίνεται ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκειμένου να αποτρέπεται η κατάχρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων από ασυνείδητους δανειολήπτες. Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, αυξάνεται σε 25% από 10% το ύψος της δόσης της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής προς τις τράπεζες".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρώτα βήματα προσέγγισης".

Η εφημερίδα γράφει για την συνάντηση που είχαν Τζιτζικώστας - Χαραλαμπίδου και συζήτησαν για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης όπως το λιμάνι το αεροδρόμιο η ΕΥΑΘ αλλά και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τανγκό για δύο στο Μαξίμου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λίγο πριν το ραντεβού με την Τρόικα στο Παρίσι και οι προετοιμασίες της κυβέρνησης έχουν φτάσει στο ζενίθ προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες. Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, έχουν ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθούν όλα ανεξαιρέτως τα θέματα της κυβερνητικής ατζέντας που πρέπει να «κλείσουν» μέσα στο επόμενο διάστημα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους"

Η εφημερίδα αναφέρει "κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο".

STAR PRESS: "ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ "

ΤΑ ΝΕΑ: "Δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυνατότητα σε συνεργάσιμους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους -πληρώνοντας χαμηλότερο επιτόκιο και μικρότερη δόση, ή ακόμη και ενοίκιο αντί δόσης, προκειμένου να μη βρεθούν στον δρόμο- δίνει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ανθρώπινα όργανα από το εργαστήριο".

Kontranews: "Μπήκαν οι Γερμανοί στο Παρίσι και διόρισαν δική τους κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέρες κατοχής ξαναζεί η Γαλλία, αφού η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που ουσιαστικά αποφάσισε το ξήλωμα της κυβέρνησης και το διορισμό νέας υπάκουης στο τέταρτο Ράιχ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλή λύση για τα δάνεια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προς τη σωστή κατεύθυνση εκτιμούν οι τράπεζες πως κινείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα υπερήμερα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αύριο θα υπάρξει σύσκεψη του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με αντικείμενο τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φθάνει καυτό φθινόπωρο για τις ελληνικές μετοχές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "θερμός Σεπτέμβριος έρχεται για τη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος διεθνών funds που τους τελευταίους μήνες παρακολουθούν με αμείωτη ένταση τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία".