Οι τζιχαντιστές ανάρτησαν βίντεο, που δείχνει τον αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου, που είχε απαχθεί πριν δυο χρόνια στη Συρία.>>>
Μαρτυρικό θάνατο φέρεται πως βρήκε στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλει, ο οποίος εξαφανίστηκε στη Συρία πριν από περίπου δύο χρόνια.
Το βίντεο με τίτλο "Ένα μήνυμα μήνυμα για την Αμερική" αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε αποτροπιασμό.
Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, παρόλ' αυτά οι ΗΠΑ δήλωσαν "αηδιασμένες" από τη βίαιη δολοφονία ενός αθώου δημοσιογράφου.
Λίγο αργότερα και πάλι οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα ακόμη βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Δεν έχει γίνει δυνατή η επαλήθευση ούτε αυτού του βίντεο.
Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο άνδρας, που φέρεται να έσφαξε το δημοσιογράφο είναι Βρετανός.
Ο ίδιος εκτίμησε πως το βίντεο είναι αυθεντικό και έκανε λόγο για "αποτροπιαστικό παράδειγμα της βαρβαρότητας της συγκεκριμένης οργάνωσης".
Σημείωσε επίσης πως η Βρετανία είναι αντίθετη στο Ισλαμικό Κράτος "με κάθε ανάσα στο σώμα μας" και δήλωσε πως είναι έτοιμη να αποστείλει στρατιωτικό προσωπικό στη Βαγδάτη για την εκπαίδευση των Ιρακινών οπλιτών για να αντιπαρατεθούν τις "δυνάμεις του κακού" . 
Ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων από την πλευρά της χώρας του και εκτίμησε πως δεν χρειάζεται η σύγκληση του βρετανικού κοινοβουλίου.