Με ένα πλούσιο μουσικό «ψηφιδωτό» θα «ντύσει» φέτος την 79η ΔΕΘ η ΔΕΘ-Helexpo, βάζοντας τη μουσική στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αναψυχής της διοργάνωσης.


Μια μεγάλη «βεντάλια» θα ανοίξει από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, για να καλύψει όλες τις μουσικές προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες και να ξεσηκώσει το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση.

Για μια ακόμη χρονιά το Mad North Stage Festival ανεβαίνει… βόρεια, σε συνεργασία με τον όμιλο MAD, και φέρνει στη σκηνή της ΔΕΘ γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού μουσικού στερεώματος. Οι συναυλίες θα δίνονται καθημερινά στις 21:30 και οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο εισόδου στο εκθεσιακό κέντρο.

Την αρχή του μουσικού ταξιδιού κάνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου με μια συναυλία-γιορτή, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, παίρνει την σκυτάλη η Δέσποινα Βανδή και ο Μηδενιστής. Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου οι Stavento, οι ΜΕΛΙSSES και η Ήβη Αδάμου έρχονται να βάλουν… φωτιά στη σκηνή, ενώ την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα θα ξεσηκώσουν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τον Σάκη Ρουβά να παρουσιάζει στη σκηνή του Mad North Stage το show της πιο επιτυχημένης φετινής περιοδείας "the ace of hearts tour", ενώ στα decks θα ανέβει και η ανερχόμενη dj και μουσικός παραγωγός Xenia Ghali.

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, ο Στέλιος Ρόκκος θα μας ταξιδέψει μουσικά με τις παλαιότερες και τις νέες μεγάλες του επιτυχίες, ενώ το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ένα δυνατό Panik Live με την Ελένη Φουρέιρα, τους Boys & Noise και τον Στέλιο Λεγάκη, θα απογειώσει τον συναυλιακό παλμό. Το πρόγραμμα των συναυλιών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, με τη μοναδική, αυθεντική λαϊκή φωνή της Πάολα.

Αλλά εκτός από το συναυλιακό πρόγραμμα του Mad North Stage Festival, η ΔΕΘ-Helexpo φέρνει στην 79η ΔΕΘ, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, τον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή με τους «φίλους» του, για να δώσει συναυλία με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη», γιορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια του στα μουσικά δρώμενα της χώρας και τα 70 στη ζωή.