Τρία χρόνια με αναστολή και 5.000 χρηματικό πρόστιμο επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας στον 55χρονο άνδρα που σκότωσε το βράδυ της 15ης Αυγούστου χτυπώντας βάναυσα μια γάτα μέσα στο καφενείο του στον Άγιο Αιδηψού στην Εύβοια.>>>
Μάλιστα ο δράστης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως είναι φιλόζωος(!!!) και υποστήριξε πως φροντίζει και άλλες γάτες, όμως εκνευρίστηκε επειδή το γατί, που σύμφωνα με μαρτυρίες ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, ανέβηκε στο τραπέζι, όπου ετοίμαζε το γάλα του άρρωστου με ανία πατέρα του.
Ωστόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων ήταν καταπέλτης για τον 55χρονο, κάτι που ανάγκασε τον Εισαγγελέα να μην πιστέψει τις αιτιάσεις του δράστη. Μάλιστα ο δράστης δήλωσε ότι το γατί μόνο του πεταγόταν στους τοίχους και στις τζαμαρίες του καφενείου και πως αυτό δεν είχε σχέση με το γεγονός ότι εκείνος το χτύπαγε με σκουπόξυλα, λάστιχο και μια καρέκλα.
Ζήτησε συγγνώμη και είπε χαρακτηριστικά πως αυτό, που μόνο έκανε ήταν να σπρώξει το γατί από το τραπέζι με ένα σκουπόξυλο.
Η ποινή, που του επιβλήθηκε ήταν τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ωστόσο το ποσό των 5.000 ευρώ άμεσα καταβληθέν. Να σημειωθεί ότι αρχικά η ποινή φυλάκισης είχε οριστεί στο ένα έτος, όμως λόγω παλαιότερου αδικήματος αυξήθηκε στα τρία χρόνια.
Στην δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν αρκετοί φιλόζωοι και φυσικά οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν ώστε ο 55χρονος να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από το www.zoosos.gr