Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όποιους έσπευσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση της Φορολογίας Εισοδήματος προχθές, Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014.


Όπως διαπίστωσε όποιος μπήκε σήμερα στο σύστημα και είχε πληρώσει την Πέμπτη, έχει... χρεωθεί, ήδη, με το πρόστιμο των δύο ημερών!

Καθώς χθες ήταν Παρασκευή, μέρα που οι ΔΟΥ δε συναλλάσσονται με το κοινό και σήμερα Σάββατο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν τη Δευτέρα για να πάρουν απαντήσεις! Σύμφωνα, πάντως, με όσα ανέφεραν στο salonicanews.com φοροτεχνικοί, δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Επειδή οι τράπεζες θέλουν ένα 24ωρο για να δηλώσουν την συναλλαγή (μερικές και δύο), το σύστημα (βλέπε... taxisnet) χρεώνει με το πρόστιμο έως ότου ενημερωθεί από τις τράπεζες. Αυτό θα γίνει από... βδομάδα, μας είπαν.

Πάντως, οι φοροτεχνικοί προσθέτουν: "Καλό θα είναι όσοι διαπίστωσαν πως χρεώθηκαν για τις ημέρες αυτές με προσαυξήσεις, να παρακολουθήσουν πότε θα ενημερωθεί το σύστημα και, αν κάτι τέτοιο δε γίνει, να σπεύσουν στους λογιστές τους, για τις απαραίτητες, μέσω συστήματος, ενέργειες".

Μετά έχουν άδικο κάποιοι που... βρίζουν το σύστημα!