Internet-1.jpg
Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθεί πολύ περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του Ίντερνετ, Αμερικανών περιλαμβανομένων, παρά ξένους που

έχουν χαρακτηρισθεί νόμιμοι στόχοι, ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

Εννέα κάτοχοι ψηφιακών λογαριασμών στους 10 «δεν είναι προσδιορισμένοι εκ των προτέρων στόχοι, αλλά πιάνονται στο "δίχτυ" που η υπηρεσία απλώνει για το λογαριασμό κάποιου άλλου» διευκρινίζει η εφημερίδα, έπειτα από μια έρευνα τεσσάρων μηνών που πραγματοποιήθηκε πάνω στα δεδομένα της NSA που δημοσιοποιήθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η NSA δεν επιτρέπεται από το νόμο να παρακολουθεί παρά μόνο ξένους που βρίσκονται εκτός του εδάφους των ΗΠΑ, εκτός αν έχει λάβει μια συγκεκριμένη εντολή.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνηθισμένοι χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι κατοικούν στις ΗΠΑ ή αλλού.

Όλες οι χώρες πλην τεσσάρων --της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας-- θεωρούνται από την NSA θεμιτοί στόχοι κατασκοπείας, είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι, το γερμανικό κοινοβούλιο έχει αρχίσει έρευνα για την κατασκοπεία που φέρεται ότι διεξάγεται σε βάρος Γερμανών πολιτών και πολιτικών.