radio-station2-2-thumb-large.jpg
Στους απλήρωτους εργαζόμενους παραχώρησε τη συχνότητα του Star FM της Θεσσαλονίκης στην τελευταία του συνεδρίαση το ΕΣΡ.

 

Πρόκειται για μια απόφαση που εφαρμόζει το νόμο για τους χρεωκοπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως ήδη συνέβη με αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αθήνα (Nitro, Flash, Best, Ξένιος). Μετά την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επανενεργοποίηση της συχνότητας των 97.1, η οποία είχε παραμείνει κενή μετά τη χρεωκοπία Τουρώνη το 2012 και καταλήφθηκε κατά περιόδους από ραδιοφωνικούς σταθμούς των γύρω νομών. Αυτή τη στιγμή εκεί εκπέμπει το Ράδιο Αλμωπία από το νομό Πέλλας.

Η παραχώρηση της συχνότητας στους εργαζόμενους πρέπει να υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμιά από τις προηγούμενες περιπτώσεις. Ωστόσο οι σταθμοί που βρίσκονται σε προσωρινό καθεστώς με ανυπόγραφες αποφάσεις λειτουργούν κανονικά.

Η δυσκολία για τους 21 (από τους 31) εργαζόμενους είναι ότι εκτός από τη συχνότητα δεν έχουν στα χέρια τους τίποτα, αφού όλα τα μηχανήματα του ραδιοσταθμού, καθώς και ο πομπός στον Χορτιάτη έχουν κατασχεθεί. Το κόστος απόκτησης νέων μηχανημάτων είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ ήδη ο κάθε ένας από αυτούς υποχρεούται να πληρώσει κεφάλαιο ύψους 500 ευρώ. Ωστόσο η αξία μιας συχνότητας στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά μεγάλη και δεν αποκλείεται να προχωρήσει το πρότζεκτ με κάποια υποστήριξη υπό τη μορφή επένδυσης. Προϋπόθεση να προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων που έκαναν την αίτηση, κάτι που αποδείχτηκε δύσκολο σε αντίστοιχες προηγούμενες περιπτώσεις.

Θα ξανα-ακούσουμε στους δέκτες μας τον θρυλικό Star FM; Μπορεί και ναι, αλλά θέλει κόπο και χρόνο. Όλα τα ενδεχόμενα πάντως είναι ανοιχτά


Πηγή: e-tetradio, radiolink, κείμενο από http://www.radiofono.gr