Με το έργο «Η ζωή μπροστά σου» του Romain Gary από το θέατρο «Μεταξουργείο» συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το έργο θα παρουσιαστεί σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, και αύριο, Τρίτη 15 του μήνα, στις 21:15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου. 

Λίγα λόγια για το έργο: 
Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ρομάν Γκαρί, το οποίο εξέδωσε το 1975 με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζά, αποσπώντας το βραβείο Goncourt. 

Το 1977  γυρίστηκε η ταινία με τίτλο "Μαντάμ Ρόζα" με πρωταγωνίστρια τη Σιμόν Σινιορέ, η οποία τιμήθηκε για την ερμηνεία της με το βραβείο Σεζάρ, ενώ η ταινία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Άννα Βαγενά, η οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο ρόλο μίας ηλικιωμένης γυναίκας που μεγαλώνει ένα ορφανό παιδί, γράφει: "Νομίζω ότι η μαντάμ Ρόζα είναι και αυτή μια γυναίκα σύμβολο. Μία θετή μάνα για τα φτωχά παιδιά, για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ένας ρόλος-πρόκληση για κάθε ηθοποιό, γιατί του δίνει την ευκαιρία να περνάει μέσα σε δευτερόλεπτα από το γέλιο στο δάκρυ, από το κωμικό στο δραματικό".

Συντελεστές:
Διασκευή : Xavier Jaillard
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μετάφραση: Ελένη Χριστοδούλου
Επεξεργασία κειμένου: Βασίλης Κατσικονούρης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν:
Μαντάμ Ρόζα:  Άννα Βαγενά
Μόμο: Ιμπραήμ Χασάν 
Γιατρός : Κώστας Λάσκος
Πατέρας : Χρήστος Ροδάμης

  • Τιμές εισιτηρίων: 15 € (κανονικό) και 12 € μειωμένο για ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές.