efimerides_05.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Τρίτη 15 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με τα βασικά τους θέματα.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ενοχοι (ξανά) Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ενόχους έκρινε για απλή συνέργεια το Εφετείο τον πρώην δήμαρχο και τον πιο στενό του συνεργάτη. Υπογραμμίζει πως, με την απόφαση έσπασαν τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: “Έσπασαν” τα ισόβια στον Παπ…

Στο ίδιο θέμα, της δίκης για την υπεξαίρεση, αναφέρεται και αυτή η τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ξαφνικός θάνατος ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξαφνικό θάνατο» ετοιμάζουν οι δανειστές για τα ασφαλιστικά ταμεία, με ορατό το ενδεχόμενο περικοπής των κύριων συντάξεων, καθώς στο σχέδιο ενοποίησης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα υπόλοιπα, δημιουργώντας τρεις φορείς, έναν για μισθωτούς, έναν για αγρότες και έναν για ελεύθερους επαγγελματίες".

ΕΘΝΟΣ: "Οι βάσεις σε όλες τις σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοδική τροχιά διαγράφουν οι βάσεις στην πλειονότητα των τμημάτων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στις περιζήτητες σχολές οι υποψήφιοι θα χρειαστούν έως και 700 περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι. Αστάθμητος παράγοντας που θα επηρεάσει φέτος τις βάσεις θα είναι οι ελεύθερες μετεγγραφές τριτέκνων και πολυτέκνων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιορείτης Ηγούμενος: «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απίστευτα λόγια από φωτισμένο Γέροντα σε προσκυνητή, το 2012".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 50.000 ανέργων από τον Σεπτέμβριο"

Η εφημερίδα σημειώνει "πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους, υπουργεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ και λιμάνια με μηνιαίες αποδοχές από 427 έως 490 ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, νέοι 18-29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενας «κουμπαράς» για τις συντάξεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις, υπό την καθοδήγηση της τρόικας, με τεχνικό σύμβουλο το ΚΕΠΕ, σχεδιάζει η κυβέρνηση, μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου για όλα τα Ταμεία «κουμπαρά», ο οποίος θα απονέμει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, με μοχλό ενοποίησης των ταμείων το ΙΚΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Στρατηγικές σχέσεις Ελλάδος-Κίνας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ότι διανοίγονται τέτοιες προοπτικές στις σχέσεις Ελλάδος-Κίνας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο βάρος που έχει δώσει σε αυτές προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, που είναι και βαθύς γνώστης του Κινεζικού πολιτισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Σταματήστε τη σφαγή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα αθώα θύματα φορτώνουν συνεχώς τον βαρύ, μαύρο απολογισμό της συνεχιζόμενης επιχείρησης βαρβαρότητας από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο απεσταλμένος της «Αυγής» Π. Χαρίτος βρίσκεται στη μαρτυρική περιοχή και μας μεταδίδει την ακραία, τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι και ιδιαίτερα τα παιδιά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Ξεπουλάτε γιατί χανόμαστε»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανάκαμψη της οικονομίας, την οποία βλέπει η κυβέρνηση, φαίνεται πως δεν είναι ορατή από την τρόικα. Οι μικρές φοροελαφρύνσεις, που έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για το 2015, έχουν αναγκαστική προϋπόθεση την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημόσιων επιχειρήσεων, πλην της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Ακίνητα, κτήματα, παραλίες και δάση θα βγουν στο σφυρί".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παράθυρο τρόικας για ελαφρύνσεις"

Η εφημερίδα επισημαίνει "ανοικτό παράθυρο για φοροελαφρύνσεις άφησε χθες η τρόικα, υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους ή θα λάβει ισοδύναμα μέτρα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκβιάζει για νέα συμφωνία

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα έγιναν με τον ΟΑΣΘ και υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός “χρησιμοποιεί ως ομήρους τους πολίτες” την ώρα που, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, ήδη, δίνει κάθε έτος 131 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση στην ιδιωτική αυτή εταιρία, αντιδρά σε νέα αύξηση αυτού του ποσού.

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωταθλήτρια στη φτώχεια αναδεικνύεται η δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς στις περισσότερες από τις γειτονιές της εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και τους υπολογισμούς της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με βάση στοιχεία του ΚΕΠΥΟ και τους ταχυδρομικούς κωδικούς κάθε περιοχής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπόθεση του λαού ο αγώνας για την Κυριακή αργία"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με απεργία και συγκεντρώσεις, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι απάντησαν την Κυριακή στην έναρξη του κυβερνητικού μέτρου για την «πιλοτική» εφαρμογή σε 9 περιοχές της λειτουργίας των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι πόλεμοι της Κυριακής. Ολοι εναντίον όλων για το άνοιγμα των καταστημάτων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες εστίες προστίθενται στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ανάψει στην αγορά με την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε οκτώ περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπορικά κέντρα και αλυσίδες που βρίσκονται εκτός των οκτώ περιοχών εξετάζουν να προσφύγουν διεκδικώντας και αυτά το άνοιγμα των καταστημάτων".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα βιολογικά είναι πιο θρεπτικά

Το βιολί – βιολάκι η εφημερίδα, που έχει μετατραπεί σε Επιθεώρηση Υγείας, υποστηρίζει ότι περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες και χαμηλότερα επίπεδα τοξικών μετάλλων και φυτοφαρμάκων περιέχουν τα βιολογικά τρόφιμα σε σύγκριση με τα συμβατικά, σύμφωνα επιστημονική ανάλυση.

ESPRESSO: Η μάχη της Πένυς να σταθεί όρθια

Η εφημερίδα αναφέρεται στην 29χρονη τραγουδίστρια Πένυ Σκάρου, που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο, αλλά, παρόλα αυτά, εμψυχώνει την ασθενή στο διπλανό κρεβάτι στο ΚΑΤ… 

Kontranews: "Κλείνουν το σκάνδαλο με το C41"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η καλοκαιρινή ραστώνη που συνοδεύεται πάντα από μειωμένα αντανακλαστικά προσφέρεται διαχρονικά για δύο δράσεις: 1ον) Την ψήφιση νομοσχεδίων τα οποία δεν επρόκειτο ποτέ να περάσουν λόγω αντιδράσεων. 2ον) Το κλείσιμο μεγάλων εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και παρουσιάζουν δημόσιο ενδιαφέρον".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόροι 3,5 δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξτρα φόρους περίπου 3,5 δισ. ευρώ φέρνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων για σχεδόν 2,4 εκατομμύρια φορολογουμένους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τραπεζικό πακέτο λύσεων για κόκκινα δάνεια ιδιωτών"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρότι το ζήτημα των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων είναι αυτό που αποτελεί το αντικείμενο των πολιτικών συζητήσεων, οι τράπεζες «τρέχουν» με γοργό ρυθμό τις αναδιαρθρώσεις σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Βασική μέθοδος είναι η επιμήκυνση της διάρκειας ενός δανείου, αλλά από το δεύτερο εξάμηνο και ακόμη περισσότερο το 2015 οι λύσεις θα γίνουν πιο «επιθετικές», όπως η καταβολή μόνο τόκων για ένα διάστημα, η εξυπηρέτηση μέρους της οφειλής και επαναδιαπραγμάτευση του υπολοίπου και το sale and lease back ενός ακινήτου, για το οποίο πάντως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση".