KALAFATIS_ekloges_b_gyros_20140525_02.jpg
Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Αφορμή η ανακοίνωση του δήμου ότι, αύριο, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον κ. Μπουτάρη για το θέμα του μετρό, ούτε 48 ώρες, όπως επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης, «μετά την προσπάθεια του δημάρχου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να αποφύγει τη σχετική ανοικτή σύσκεψη που πρότεινα να διεξαχθεί άμεσα, για να ξεκαθαρίσουν οριστικά και δημόσια οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών παραγόντων και να επιχειρηθεί η ουσιώδης σύνθεση δυνάμεων».

«Συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική των αντιφάσεων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιλέγει να αποφύγει την ανάγκη ουσίας, με επικοινωνιακούς ελιγμούς. Η στάση αυτή, αποτυπώνει ανάγλυφα τον επιδερμικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σε κάθε περίπτωση αυτή η συνέντευξη ούτε υποκαθιστά ούτε ακυρώνει την πρόταση που «έβαλα στο τραπέζι» για μια άμεση και ανοιχτή στους  πολίτες σύσκεψη των εμπλεκόμενων στην ουσία με το έργο του μετρό, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Ο,τιδήποτε άλλο, αποτελεί υπεκφυγή», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.