rema_kyberneiou_xarilaou_02.png
Την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να μην προχωρήσει στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την ανέγερση πολυκατοικιών στο ρέμα Κυβερνείου στη Χαριλάου ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ακόμα και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η έκδοση του Π.Δ.

Φερόμενοι ως ιδιοκτήτες ζητούν την ανοικοδόμηση δύο οικοδομικών τετραγώνων, έχοντας στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία βασίζεται στις δικαστικές αποφάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται και, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων - Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) που ανήκει στην περιφέρεια, με την οποία αίρεται ο χαρακτηρισμός ως χώρου πρασίνου, βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ζήτησαν τον επαναχαρακτηρισμό του χώρου ως χώρου πρασίνου.

Για το θέμα ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ενημερώνοντας τον για τις θέσεις του δήμου και ζητώντας να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.