azores-teamΣτις Αζόρες, με φουσκωτό σκάφος, θέλει να φθάσει μια παρέα Θεσσαλονικών!

Μπαρκάρει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, στις 9.30 το πρωί, από την παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μακεδονία Παλάς!

Η αποστολή έχει τον τίτλο «Hellas – Azores» και πρόκειται για ένα μεγάλο ναυτικό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Οι τέσσερις θαλασσοπόροι είναι οι Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι και Αλέξανδρος Βέης. Σαλπάρουν με ένα φουσκωτό σκάφος μήκους δέκα μέτρων για να διανύσουν τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες.

azores-team

 

azores-team

Τελικό προορισμό του ταξιδιού θα αποτελέσει η Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα.

Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών. Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού είναι και το πιο δύσκολο, καθώς αφορά τον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως τις Αζόρες. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα.

Η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 έθεσε υπό την αιγίδα της αυτό το εγχείρημα –όπως κι άλλα αυτή τη χρονιά.