efimerides_02Δείτε με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (26 Ιουλίου 2014) Σαββατιάτικων εκδόσεων των εφημερίδων. 

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμα κινδύνου για τις μετεγγραφές

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ασφυξία και υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών εκτιμάται ότι θα επιφέρει ενδεχόμενο «κύμα» μετεγγραφών στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου μάλιστα προειδοποιεί πως η μεγάλη αύξηση των εισαγομένων μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αδυναμία διεξαγωγής των μαθημάτων, ενώ το αδιαχώρητο αναμένεται να επικρατήσει και στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: To 67% των Ελλήνων πιστεύει ότι πάμε για φούντο

Η εφημερίδα παρουσιάζει έρευνα του ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπλόκο σε 200.000 δηλώσεις!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χάνουν την πρώτη δόση της 31 Ιουλίου χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς εκδίδεται νέα εγκύκλιος, για επανέλεγχο όσων κάνουν τροποποιητική με μειωμένο φόρο.

ΕΘΝΟΣ: Ο χάρτης με όλες τις υποτροφίες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ευκαιρίες σπουδών σε δεκάδες γνωστικά αντικείμενα προσφέρουν οι 350 υποτροφίες που βρίσκονται αυτή την εποχή σε εξέλιξη. Πολλά από τα προσφερόμενα προγράμματα προβλέπουν μάλιστα και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: Απολύσεις: Πως οι 6.500 θα γίνουν 13.500!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των υπό απόλυση δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η τρόικα επιμένει να αρνείται να εντάξει στο μνημονιακό στόχο των 6.500 απολύσεων τους περίπου 7.000 συμβασιούχους, των οποίων καταργούνται οι προσωρινές διαταγές παραμονής στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έτοιμος ο Γ΄ ναός του Σολομώντα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές για επικουρικές, εφάπαξ, στα Σώματα Ασφαλείας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κλάδος των επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΠΑΣΑ θα ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης με αποτέλεσμα τη μείωση του βοηθήματος, ενώ υπάρχουν δυο λύσεις, στο τραπέζι, για τα εφάπαξ: Αστυνομικοί Πυροσβέστες και Λιμενικοί θα μπορούν να ενταχθούν στα Μετοχικά Ταμεία Στρατού και Ναυτικού, αντίστοιχα, ή να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία.

ΕΣΤΙΑ: Σύμβολο ἑνότητος ὁ νέος Πρόεδρος

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και θέτει τα στάνταρ.

Η ΑΥΓΗ: Το πείραμα απέτυχε

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βουλιάζουν οι εξαγωγές, παρά τις μειώσεις μισθών.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Στο δρόμο για τις κάλπες...Λεφτά υπάρχουν!

Με αφορμή την κουβέντα Σαμαρά – Βενιζέλου για τα ειδικά μισθολόγια, η εφημερίδα υποστηρίζει πως μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο αφού οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν –όπως λέει- να ικανοποιήσουν κάποιες κοινωνικές ομάδες, προσδοκώντας στην ψήφο τους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μερική αποζημίωση ενστόλων

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μερική θα είναι η αποζημίωση των εντσόλων, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, για να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

Ο ΛΟΓΟΣ: Στράγγιξε η αγορά

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, προκύπτει νέα μείωση στο δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών, από τα στοιχεία της ΤτΕ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Αυξήσεις 6%-10% σε στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ξεπερνά τον σκόπελο του ΣτΕ κι ετοιμάζει αυξήσεις στους ένστολους.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δίκτυο υποκλοπών από επιχειρηματίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρανταχτά ονόματα βρέθηκαν με βαλιτσάκια – κοριούς. Όπως λέει, κύκλωμα πρακτόρων και "βετεράνων" των μυστικών υπηρεσιών που σε συνεργασία με αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες παρακολουθούν τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών και επιχειρηματιών, "πουλάνε" παράνομα υποκλαπείσες πληροφορίες, εκβιάζουν στέλνοντας ανώνυμες επιστολές και δημιουργούν συνθήκες τεχνητών πολιτικών ή επιχειρηματικών συγκρούσεων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις παχυλές αμοιβές τους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θηλιά για φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους η «η νέα ΚΑΠ»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δραματικές –όπως τις χαρακτηρίζει- ανατροπές στις επιχορηγήσεις θα πλήξουν, κατά κύριο λόγο, τους μικρούς καλλιεργητές.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κραδασμοί στη συγκυβέρνηση με το βλέμμα στις κάλπες

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως Σαμαράς και Βενιζέλος κάνουν προσπάθεια να σταματήσουν οι κόντρες μεταξύ υπουργών των δύο κομμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Χαρδούβελης στα "Νέα" για τα κόκκινα στεγαστικά: Ενοίκιο αντί δόσης

H εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, στην οποία ο κ. Χαρδούβελος λέει ότι οι τράπεζες θα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες τα σπίτια τους, ενώ το κράτος θα επιδοτεί το ενοίκιο. Δημοσιεύει τις προτάσεις του για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια των επιχειρήσεων και τις λύσεις που προτείνει.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μισή ώρα υπόθεση η θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Λυπόμαστε, αλλά η εφημερίδα παίζει με την αγωνία χιλιάδων γυναικών στην Ελλάδα και –ποιος ξέρει πόσων- στον κόσμο, υποστηρίζοντας πως αρκεί μια επίσκεψη σε γιατρό για να βρεθεί λύση… Το αστείο με τα “ιατρικά” της θέματα παρατράβηξε κι είναι καιρός να επέμβει κάποιος…

ESPRESSO: Σοκ με την κόρη του Καψή!

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη της κόρης του γνωστού δημοσιογράφου, με μεγάλη ποσότητα χασίς.

KONTRA NEWS: Εξευτέλισε ο Πούτιν Ομπάμα και Μέρκελ

Η εφημερίδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Time, σύμφωνα με το οποίο μπήκαμε στον Ψυχρό Πόλεμο 2 κι εμφανίζει ως κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

PRESS TIME: Σαφάρι με θήραμα τον λαό

Όπως λέει η εφημερίδα, αναζητώνται 11 δισ. ευρώ, τα οποία θα αντληθούν από φόρους.

Οικονομικός Τύπος

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ευέλικτο» πόθεν έσχες για αγορά ακινήτων
Η ΑΞΙΑ: «Επιχείρηση 180»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τρέχει» η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Το σχέδιο Ντράγκι και το πακέτο των 11 δισ. ευρώ