Την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” θα παρουσιάσει στο δημοτικό Θέατρο Κήπου η ομάδα “Omerta Theatre”, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 21:15, στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου.


Λίγα λόγια για το έργο: Η αντίθεση στην εξουσία, θέτοντας υπεράνω πάντων το υψηλό φρόνημα, τη θεϊκή ευσέβεια, την αδελφική αγάπη. Η πλάνη της εξουσίας. Η ανθρώπινη επιλογή της υποταγής. Η σοφία που δεν γίνεται πιστευτή. Η αρσενική εξουσία έναντι της γυναικείας αντοχής. Και η αγάπη που πεθαίνει.

Η παράσταση “συνομιλεί” με το έργο “αιρετικά”, με τη συνδρομή αποσπασμάτων από τα κείμενα του Αισχύλου από τους Επτά επί Θήβας, της Ισμήνης του Γιάννη Ρίτσου και της Αντιγόνης του Ζαν Ανούιγ.

Η ομάδα “Omerta Theatre” δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη από οκτώ νέους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο και μοιράζονται κοινούς στόχους και προβληματισμούς.

Συντελεστές:

Μετάφραση – Διασκευή: Ελένη Μερκενίδου

Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος

Μουσική: Κώστας Βοζίκης

Κινησιολογία: Μελπομένη Βασιλικού

Δραματολογία: Δήμητρα Μήττα

Σκηνικά – Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαλάντης Γαργάνης, Παναγιώτα Λιάμπου

Υπεύθυνοι παραγωγής και επικοινωνίας: Ζαχαρίας Σπανός, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Κυριακή Τριανταφυλλίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φούλης Μπουντούρογλου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Χριστίνα Γυφτάκη, Δημήτρης Δάγκαλης, Νίκος Κουνέλης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Λιλιάνα Νίγκρο, Θοδωρής Πολυζώνης, Ιωάννα Ρέτσα.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση (Θέατρο Κήπου & εκδοτήριο Πλ. Αριστοτέλους): 10€ κανονικό και 8€ φοιτητικό. Πριν από τις παραστάσεις: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό και 6€ για μαθητές, εκπαιδευτικούς, ΑμεΑ και ανέργους.