Από 25 Ιουλίου και έως 4 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν συμμετοχή παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ατόμων με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-Μ.Ε.Α).


Η συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνους που βρίσκονται σε χηρεία.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του δήμου Θέρμης στεγάζεται σε ειδικό χώρο στην οδό Ταβάκη 28, Δ.Δ. Θέρμης και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα των παιδιών, παρέχονται υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας καθώς και δημιουργική απασχόληση μέσω ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων (εικαστικά, πληροφορική, μουσική, θεατρικό παιχνίδι κ.ά.).

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του δήμου Θέρμης παρέχει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο ειδικού τύπου.

Οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας. 


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
• Οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης των δυνητικά ωφελούμενων και οι Πίνακες των απορριφθεισών μητέρων ανά Νομό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr, στις 25 Αυγούστου.
• Ενστάσεις κατά της κατάταξης θα υποβάλλονται από 26 έως τις 28 Αυγούστου.
• Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ
Το προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΝΠΔΔ Δήμου Θέρμης, θα παρέχει στους γονείς συμβουλευτική υποστήριξη (έλεγχος δικαιολογητικών, παροχή αιτήσεων, συμπλήρωση αιτήσεων κλπ) από 25/7/2014 έως 4/8/2014 καθημερινά από  8:30 έως 20:30 και τα Σαββατοκύριακα 26-27/7 και 2-3/8, από 9:00 έως 14:00.