Ρατσιστική επίθεση σε βάρος τρανσέξουαλ, στη Θεσσαλονίκη!


Η επίθεση έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 16 Ιουλίου. Η τρανς γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της, στην περιοχή του Βαρδάρη, όταν την πλησίασε ο δράστης με το αυτοκίνητό του. Της πρότεινε να την πάει ως το σπίτι, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Τότε, ο δράστης άρχισε να τη βρίζει και, στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητό του και την άρπαξε από το λαιμό! Τη γρονθοκόπησε και την έβαλε, με τη βία, στο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, την κατέβασε απ’ το όχημα και την μετέφερε σε ένα τοιχίο ύψους ενός μέτρου περίπου και άρχισε να την χτυπάει και να την σέρνει πάνω σε αυτό με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εκδορές στην κοιλιακή χώρα, στα πλευρά και στο δεξί της χέρι. Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, την ξανάπιασε απ’ το λαιμό, της έκλεισε το στόμα και την μύτη για να μην μπορεί να φωνάξει για βοήθεια αλλά και να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Ο δράστης πήρε από την τρανς 30 ευρώ, μπήκε στο όχημα του και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο, παρατώντας την αιμόφυρτη στο έδαφος. Εκείνη, όμως, βρήκε τη δύναμη, να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αργότερα κατήγγειλε την, εις βάρος της, απόπειρα ανθρωποκτονίας, στο Τμήμα Ασφαλείας της Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από άμεση αναζήτηση της αστυνομίας. Η τρανς γυναίκα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και η προανάκριση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου, ο δράστης μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Την υπόθεση παρακολουθεί το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και την ανέλαβαν οι δικηγόροι Ελεάννα Ιωαννίδου και Αικατερίνη Γεωργιάδου.