plimmires_aerodromio_20101028_01.jpg
Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Θεσσαλονίκη, από νωρίς τα ξημερώματα.

 

Από τις 4 τα ξημερώματα, όταν, αρχικά, ξέσπασε καταιγίδα με κεραυνούς και δυνατό αέρα, βρέχει σε όλον τον νομό.

Στα δυτικά της πόλης έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και καταστήματα, όπως στην περιοχή του Βαρδάρη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις από το πρωί. Ως τώρα έχουν επέμβει σε 25 περιπτώσεις άντλησης υδάτων από υπόγεια, αλλά και ισόγεια καταστήματα.

Στην Γέφυρα των Αγίων Πάντων, τρία αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στα νερά και οι οδηγοί τους απομακρύνθηκαν από άνδρες της Αμέσου Δράσεως.

Στις Συκιές, τα ορμητικά νερά της βροχής, μετέτρεψαν σε χειμάρους τους δρόμους και παρέσυραν ακόμη και σταθμευμένα δίκυκλα και κάδους σκουπιδιών!

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα με δένδρα, που ξεριζώθηκαν από τους δυνατούς ανέμους, ή τα ορμητικά νερά της βροχής. Στην Χαριλάου, δένδρο λίγο έλειψε να πέσει πάνω σε πεζούς που, εκείνη την ώρα, περνούσαν από το σημείο.

Εκτός από τα προβλήματα μετακίνησης, σημειώθηκε και πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης. Ειδικά στα χωριά του δήμου Χαλκηδόνας, η διάρκεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης έχει ξεπεράσει τις τέσσερις ώρες.

Μικρές καθυστερήσεις υπήρξαν επίσης στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.