papageorgopoulos_kagkela_20130201_01.jpg
Ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ, στην οποία σχολιάζει το αποτέλεσμα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία

μειώθηκε η ποινή του, από ισόβια σε 12ετή κάθειρξη, ανάρτησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στην απάντησή του επανέρχεται στο αίτημά του προς τον Άρειο Πάγο, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό, να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Ο τέως δήμαρχος υπογραμμίζει ότι ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε «σε ΙΣΟΒΙΑ -να πεθάνω δηλαδή στην φυλακή» επειδή΄«ένας υπάλληλος από τους 4.500 υπαλλήλους του Δήμου, άγνωστος σε εμένα» δεν υπεξαιρούσε πριν ορκιστεί δήμαρχος, δεν μπορούσε να υπεξαιρεί χωρίς τη βοήθεια του δημάρχου, άρχισε να υπεξαιρεί από τα μέσα Απριλίου του 1999 (σ.σ. μετά την εκλογή Παπαγεωργόπουλου στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης), ενώ το 1999 υπεξαίρεσε από τον ΦΜΥ των υπαλλήλων 58 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος προσθέτει πως, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, από έγγραφα και πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατέθεσε, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος (σ.σ. εννοεί τον τέως ταμία Π. Σαξώνη, τον οποίο, πάντως, δεν κατονομάζει) υπεξαίρεσε 228 φορές πριν γίνει δήμαρχος ο Παπαγεωργόπουλος (προ του 1999), υπεξαιρούσε χωρίς τη βοήθεια του δημάρχου («όπως υπεξαιρούσε πριν το 1999 έτσι συνέχισε και μετά. Άλλωστε είχα εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητές μου στους Αντιδημάρχους Οικονομικών που αθωώθηκαν στο 3μελές», λέει), ενώ επίσης, από τα έγγραφα προκύπτουν ότι δεν υπεξαίρεσε από τον Απρίλιο ως τον Μάιο του 1999 ούτε ένα ευρώ, όπως ότι δεν υπεξαίρεσε το 1999 τον ΦΜΥ των υπαλλήλων του δήμου.

«Αντί λοιπόν μετά από όλα τα παραπάνω να προχωρήσει το Δικαστήριο στην πανηγυρική αθώωσή μου, ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ 6Η ΦΟΡΑ την εναντίον μου κατηγορία και αντί για ΑΜΕΣΗ συνέργεια και ισόβια, με καταδίκασε χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο για ΑΠΛΗ συνέργεια και 12 χρόνια κάθειρξη», υποστηρίζει ο τέως δήμαρχος (σ.σ. τα κεφαλαία στις φράσεις του είναι δική του επιλογή).

Στην ανάρτησή του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θεωρεί «πολύ σημαντικό» ότι η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (3-2) κι επισημαίνει πως  «2 Εφέτες, μία εκ των οποίων Πρόεδρος Εφετών, ψήφισαν βάσει των εγγράφων αποδεικτικών στοιχείων την ΠΛΗΡΗ ΑΘΩΩΣΗ μου, οι άλλοι δε τρεις την αλλαγή του κατηγορητηρίου».

Και καταλήγει: «Να γιατί ζητώ από την ηγεσία του Αρείου Πάγου τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρωθυπουργό να ζητήσουν ενημέρωση για όλα τα παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να μην έχω μια δίκαιη δίκη αλλά μια απόφαση που από μακριά φαίνεται ότι είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ».