efimerides_06.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: « «Μάχη» δημάρχων για… δύο καρέκλες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επαφές στο παρασκήνιο, κλειστές συναντήσεις, συμμαχίες κάτω από το τραπέζι και μπόλικη... ίντριγκα, περιλαμβάνουν οι μάχες των δημάρχων που ξεκίνησαν τόσο για την ανάδειξη προέδρου στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων στην Κεντρική Μακεδονία, όσο για την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος. Όπως λέει η εφημερίδα, ο Λάζαρος Κυρίζογλου δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης που η ΝΔ τον θέλει στην ΠΕΔ καλοβλέπει και την ΚΕΔΕ. Τη δική του μάχη ισορροπιών δίνει και ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών για να παραμείνει στη θέση του...

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Αυτή η βουλή εκλέγει Πρόεδρο Δημοκρατίας

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ατάκα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στη χθεσινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χάος για τις 12 δόσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έρχονται οι «κυνηγοί κεφαλών» για τα ανείσπρακτα χρέη. Το TAXIS δεν… μπορεί, οι ΔΟΥ δεν γνωρίζουν. Ανενεργή η ρύθμιση που είχε τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές».

ΕΘΝΟΣ: «Πακέτο 20 δισ. για αγροτικές επιδοτήσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τον νέο χάρτη των αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020 παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης. Κερδισμένοι από τη νέα ΚΑΠ οι νέοι αγρότες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κοιτούν αριθμούς πεθαίνουν άνθρωποι»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τη φονική, για την 56χρονη τετραπληγική Χανιώτισσα, διακοπή ηλεκτροδότησης. Μια διακοπή που έγινε για οφειλές ρεύματος και «χαρατσιού» ύψους 800 ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Άγιος Παΐσιος: Θα σηκωθεί από το Βορρά ο Δικέφαλος Αετός»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «90 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου και ο Γέροντας είχε αναφερθεί για Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Γ’ Παγκόσμιο Πέλεμο. Ποιος ο ρόλος της Ρωσίας και γιατί στην Ελλάδα, χωρίς το «ορθόδοξο κράνος», δεν θα καταφέρουμε ν’ αντικρύσουμε τον ελεήμονα αναστημένο βασιλιά μας, Άγιο Ιωάννη Βατάτζη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έκρηξη βάσεων και στην Περιφέρεια λόγω μετεγγραφών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η φετινή «απελευθέρωση» των μετεγγραφών άλλαξε τα δεδομένα στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Άνοδος 200 μόρια στη Νομική Αθηνών, πτώση 100-300 μόρια στα Παιδαγωγικά. Απογείωση έως 800 μόρια για Πληροφορική, Μαθηματικό και Φυσικό».

ΕΣΤΙΑ: «Δεν πάμε σε εκλογές!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο περιθώριο της εκδηλώσεων που έγινε χθες στην Βουλή για την 40η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από βουλευτές αν πιστεύει ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Και χωρίς περιστροφές απάντησε: «Εγώ έτσι πιστεύω. Δεν πάμε σε εκλογές» ».

Η ΑΥΓΗ: «Αποφάσισαν να σταματήσουν την αντιπολίτευση στον εαυτό τους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «συμβιβασμός συμφέροντος μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου μία ημέρα μετά την προεκλογική τρικυμία στην κυβέρνηση, τις αλληλοκατηγορίες για «τσαμπουκάδες» και «όψιμους διαπραγματευτές» που εκτοξεύτηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δάση άρτια και οικοδομήσιμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νομοσχέδιο οικοδόμησης των δασών χαρακτηρίζουν το κυβερνητικό νομοθέτημα αντιπολίτευση, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί φορείς. Το ΥΠΕΚΑ θεωρεί τα δασικά οικοσυστήματα σαν οικόπεδα προς αξιοποίηση, τόνισε το ΓΕΩΤΕΕ, ενώ η WWF Ελλάς δηλώνει ότι πρόκειται για νομοσχέδιο οικοδόμησης των δασών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στοχοπροσήλωση και σταθερότητα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων απέστειλαν στον απόηχο της χθεσινής τους συνάντησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τροπολογία… σώζει την παραλία

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μπαίνει φρένο στην τσιμεντοποίηση στο Καραμπουρνάκι, αφού με απόφαση της υπουργού Τουρισμού μπαίνει φρένο στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Τρελά» τα κέρδη του παράνομου τζόγου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έφθασε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2013, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκε σημαντική μείωση στα έσοδα των νόμιμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Τουρισμός: Κέρδη για το κεφάλαιο όχι για τους εργαζόμενους»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο «Ριζοσπάστης» αναδεικνύει, με στοιχεία, ότι η περίφημη ανάπτυξη στον Τουρισμό σημαίνει:- Ενίσχυση των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων του κλάδου. Μείωση της απασχόλησης και εντατικοποίηση της εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σπουδές κατ’ οίκον με τις μετεγγραφές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη λύση –και- εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσους πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Στόχος της πρότασης αυτής, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, είναι η αποσυμφόρηση Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνωστισμός φοιτητών λόγω της οικονομικής κρίσης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τα βατόμουρα είναι η νέα σούπερ τροφή!

Σύμφωνα με την κουραστική εφημερίδα, η νέα υπερ-τροφή που μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας και σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση είναι τα βατόμουρα.

ESPRESSO: Χλιδή αρρωστημένη στο πάρτι της Βίσση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πάρτι της τραγουδίστριας στη Μύκονο κόστισε 450 ευρώ το… κεφάλι.

KONTRA NEWS: «Μας έβαλαν στο γύψο και μας λήστεψαν»

Η εφημερίδα γράφει ότι « η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθούν τα ευρωπαϊκά τραπεζικά μεγαθήρια που θα έχαναν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από την απομείωση των ομολόγων που κατείχαν στα χαρτοφυλάκια τους».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Κλειδί» οι εκθέσεις από Moody’s και S&P»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κρίσιμες ημερομηνίες η 1η Αυγούστου και 1 έως 5 Σεπτεμβρίου. Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με άνοδο 2,07%. Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, σχολιάζει το Bloomberg».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εφορία-Ταμεία διεκδικούν ληξιπρόθεσμα χρέη 82 δις.»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κοινό μέτωπο δημιουργούν εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για τη διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 82 δισ. ευρώ, με στόχο αφενός την είσπραξη, αφετέρου το αυστηρό νέο πλαίσιο να δράσει αποτρεπτικά για τη δημιουργία νέων χρεών».