Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στηρίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων.


Το ΕΚΘ χαρακτηρίζει αυταρχική την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης υποστηρίζει πως μια τέτοια απόφαση έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους - εμποροϋπαλλήλους και δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές που βλέπουν να απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, λες και έχουν χρήματα να καταναλώσουν, τη στιγμή που το εισόδημά τους συρρικνώνεται.


Το ΕΚΘ θεωρεί πως στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει η τουριστική κίνηση που να δικαιολογεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά ούτε και "καθαρή" τουριστική - εμπορική ζώνη καθώς τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης εκτείνονται από τη ΧΑΝΘ ως το Βαρδάρη και από την Παραλία ως την Κασσάνδρου, γεγονός που εντείνει τις αντιδράσεις.

Για το ΕΚΘ, είναι αδιανόητο να επιβάλλεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές χωρίς να γίνεται σεβαστή η άποψη των εμπλεκομένων εργαζομένων, ιδιοκτητών επιχειρήσεων, εκπροσώπων επιμελητηρίων.

Τέλος, το ΕΚΘ καλεί τους πολίτες να δώσουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στις "αυθαίρετες αποφάσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και ενισχύουν για ακόμη μια φορά τα προνόμια των ολίγων και ισχυρών".