papageorgopoulos_kagkela_20130201_01.jpg
Ποινή κάθειρξης 12 ετών, για συνέργεια στην υπεξαίρεση και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον

πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Στον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λελούσια επέβαλε κάθειρξη 13 ετών και πέντε μηνών, για υπεξαίρεση και για πλαστογραφία, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Στον βασικό κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη, επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι τρεις τους οδηγήθηκαν, ξανά, στις φυλακές

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, στον πρώην διευθυντή της ταμιακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊδατζή, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και ενός έτους, επίσης με τριετή αναστολή, στον επίσης πρώην διευθυντή Θωμά Γκόλα, για την παράβαση του ελλιπούς ελέγχου των υφισταμένων τους. Και ο Θωμάς Γκόλας, αφέθηκε ελεύθερος.

To δικαστήριο επιδίκασε στο δήμο Θεσσαλονίκης 50 χιλ. ευρώ αποζημίωση από τους Σαξώνη, Λεμούσια, Παπαγεωργόπουλο και 44 ευρώ για ηθική βλάβη από τον καθένα.