Χθες το πρωί, Δευτέρα (7/7/2014) στη Α΄ Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο «Κωνσταντής» το πλοίο που εκτελεί τα δρομολόγια της λεγόμενης «θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας» της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονταν να αποπλεύσει για το τακτικό του δρομολόγιο.

Η επόμενη σκηνή, λίγο πριν αποπλεύσει ο Κωνσταντής, θύμισε εικόνες από τη δεκαετία του 70 τότε που παρόμοια, τουριστικά καραβάκια, απέπλεαν από το Λευκό Πύργο και μετέφεραν τον κόσμο για μπάνιο στην Αγία Τριάδα. Μόνο που τότε ήταν τουριστικά… δεν τα είχαν βαφτίσει «θαλάσσια αστική συγκοινωνία».

Ενώ λοιπόν ο Κωνσταντής ετοιμαζόταν να αποπλεύσει, συνέβη κάτι το αναπάντεχο, που μπορεί οι ναυτικοί να θεωρούν συνηθισμένο, όμως είχε και ...συνέχεια...


Δύο γυναίκες, μητέρες με τα παιδιά τους, έτρεχαν λοιπόν, να προλάβουν τον απόπλου του Κωνσταντή και η εικόνα θύμισε εκείνες τις στιγμές, του τότε, που έζησαν οι σημερινοί 50άρηδες και αγνοούν οι νεώτεροι.

Οι μητέρες και τα κουτσούβελα, πρόλαβαν, επιβιβάστηκαν και ο Κωνσταντής, απέπλευσε… Ωστόσο η φίλη τους έμεινε πίσω… δείτε στο βίντεο τι ακολούθησε…