mpakoglidis_palaistis_20140722_01Μπορεί το τραμ να μην φαίνεται στον ορίζοντα, η μελέτη, όμως, την οποία συνέταξε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τρέχει από δήμο σε δήμο!

 

Σε αναζήτηση συμμάχων και κονδυλίων, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παλαιστής, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Ο κ. Παλαιστής ενημέρωσε τον δήμαρχο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης και για τη μελέτη δημιουργίας δικτύου τραμ ως συμπληρωματικού μέσου στο μετρό.

Ο κ. Παλαιστής επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη που διαθέτει Σχέδιο στην Ελλάδα και αφορά σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ εκπονήθηκε βάσει των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάρκεια τριών ετών, στο πλαίσιο του έργου διακρατικής συνεργασίας ATTAC.

Ο κ. Παλαιστής παρέδωσε στον κ. Μπακογλίδη και την προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας, που εκπόνησε το ΣΑΣΘ για την ένταξη δικτύου τραμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης ως συμπληρωματικού μέσου στο μετρό, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ECOTALE.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν κονδύλια για να διαπιστωθεί –αρχικά- η βιωσιμότητα της μελέτης που προβλέπει τραμ σε δρόμους με μεγάλη κλίση (όπως η Λαμπράκη, από τη στάση “Γέφυρα” ως το γήπεδο του ΠΑΟΚ και τον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας), για να προχωρήσει άλλη μια κατασκευή μέσου σταθερής τροχιάς που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.