koubelis_04.jpg
Τις αποφάσεις της εξάωρης κοινής συνεδρίασης της Εκτελέστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης σε συνένετυξη Τύπου το απόγευμα.

 

Μίλησε ακόμη για τις πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά

Για τη «μικρή ΔΕΗ» όπως είπε ο κ. Κουβέλης, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ, κατά πλειοψηφία, να καταθέσει δική της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και σε καμία περίπτωση δεν προσμετρά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο οι βουλευτές που διαφωνούν, μεταξύ των οποίων ( Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός)  να υπογράψουν την πρόταση του κόμματος, ανέφερε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις αλλά πρωτίστως σέβεται την συλλογικότητα του κόμματος.  «Η στάση τους θα κριθεί από τους πόλίτες κι απ' όλους μας» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» έχει την αυτοτέλειά του και δεν σχετίζεται με οποιεσδήποτε πλειοψηφίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή οτιδήποτε άλλο.

Τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης της Ολομέλειας της Βουλής, όταν κατατεθούν οι προτάσεις, γιατί «αυτό επιβάλλει η κοινοβουλευτική τάξη» όπως είπε.