efimerides_06.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014) πρώτα θέματα των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέες μειώσεις συντάξεων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες μειώσεις από 14 έως και 325 ευρώ στο καθαρό ποσό των μηνιαίων αποδοχών τους από κύριες και επικουρικές συντάξεις θα δουν από τον ερχόμενο Αύγουστο 1.146.089 συνταξιούχοι».

ΕΘΝΟΣ: Μεγάλη άνοδος στις περιζήτητες σχολές

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανοδική θα είναι η κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και της περιφέρειας. Σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν ακόμη και τα 700 μόρια. Πορεία ανόδου θα ακολουθήσουν Πολυτεχνικές, Νομικές, Ιατρικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα σαγόνια της τρόϊκας

Η εφημερίδα γράφει ότι : «το σχέδιο «ενοποίησης» με έναν… κουμπαρά, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι εισφορές και από τον οποίο θα καταβάλλονται όλες οι συντάξεις, αποσαθρώνει το δικαίωμα σύνταξης για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι μητέρες, οι εργαζόμενοι σε Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι ένστολοι και όσοι βγαίνουν με πρόωρη και μειωμένη σύνταξη».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απελευθέρωσαν τους «Ιππότες της Αποκάλυψης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ με «δίδυμο Παγκόσμιο Πόλεμο» σε Ουκρανία και Παλαιστίνη στοχεύουν στην καταστροφή Ρωσίας και Κίνας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα όρια ηλικίας για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι ευκαιρίες και οι παγίδες για όσους έχουν ένσημα σε περισσότερα από ένα Ταμεία. Ποιοι μπορούν να «κλειδώσουν» τις ισχύουσες προϋποθέσεις. Το «μπλόκο» από τις εγκυκλίους ΙΚΑ και ΟΑΕΕ».

ΕΣΤΙΑ: 121 βουλευτές διαλύουν την Βουλή!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «θεμελιώδης αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι ότι κυβερνά η πλειοψηφία. Η μειοψηφία έχει και αυτή ρόλο, αλλά κυρίως ελεγκτικό».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Έγκλημα πολέμου

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το Ισραήλ πνίγει στο αίμα αμάχων τη Λωρίδα της Γάζας. Μόνο χθες στο προάστιο Σουτζάγια σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς 65 άνθρωποι –πάνω από τους μισούς μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η θηλιά του Ηρακλή πνίγει 500 επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην κομπίνα με τα πλαστά τιμολόγια είναι εξοντωτικά και οι επιχειρήσεις αυτές κινδυνεύουν με λουκέτο. Λυπόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτήν τη λογική…

ΤΑ ΝΕΑ: Μήνυμα συνεργασίας στους γιατρούς του ΕΣΥ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Μήνυμα συνεργασίας στους γιατρούς και το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων στέλνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μέσων των «ΝΕΩΝ»- κίνηση που σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης του υπουργείου, με στόχο συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ».

ESPRESSO: Ληστείες κατόπιν ραντεβού

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σπείρα έκλεινε μέσω αγγελιών τα θύματά της και όταν πήγαινε στο ραντεβού, δήθεν για να τους πουλήσει Ι.Χ., τους λήστευε.

KONTRA NEWS: Πρώτη στη λίστα για χρεοκοπία η χώρα μας

Η εφημερίδα γράφει ότι : «πρώτη στη λίστα για χρεοκοπία εμφανίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Standard & Poor’s και της Blackrock. Οι εκθέσεις και των παγκόσμιων οίκων αξιολόγησης, καίνε στην κυριολεξία τους αλμπάνηδες της τρόικας και τους άλλους ξένους σωτήρες, που επέβαλαν το μνημόνιο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επενδύσεις 7 δις. ευρώ στην τουριστική αγορά

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επενδύσεις «5 αστέρων» προσελκύει την τελευταία διετία η χώρα μας στο χώρο του τουρισμού, καθώς η ελληνική τουριστική βιομηχανία αναδεικνύεται στον περισσότερο ελκυστικό τομέα για υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων»