Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 37χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παιδοκτονία και περιύβριση νεκρών.


Χθες το βράδυ, η 37χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πόνους και έπειτα από εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν επιπλοκές από πρόσφατο τοκετό.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τον σύζυγό της, ενώ γέννησε μόνη της, στην τουαλέτα του διαμερίσματός της, στις 12 Ιουλίου.

Η 37χρονη ομολόγησε ότι το μωρό, όταν γεννήθηκε, ήταν ζωντανό, ενώ στη συνέχεια περιτύλιξε το βρέφος σε δύο σακούλες και το έκρυψε στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαράς της, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν το βρέφος ζούσε όταν το έκλεισε στην ντουλάπα ή αν το έβαλε εκεί για να πεθάνει. Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, πήρε το μωρό από τη ντουλάπα και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Η 37χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της δράστιδας, ενώ κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος μετέβη στην οικία της για εξερεύνηση του τόπου εγκλήματος.

Οι έρευνες για την ανεύρεση της σορού του βρέφους συνεχίζονται.