PAPAGEORGOPOULOS_DIKASTHRIA_DIKI_030614_06.jpg
«Κρυστάλλινοι και άψογοι οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί». Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή του, στο blog του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

 

Όπως επισημαίνει, «μετά από δικαστική εντολή διενεργήθηκε προ έτους, από δύο καθηγητές πανεπιστημίου – δικαστικούς πραγματογνώμονες, έλεγχος των οικονομικών μου και των οικονομικών της πολιτικής μου οργάνωσης ‘Αναγέννηση’ που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές των ετών 1998, 2002 και 2006(…). Πριν 8 μήνες – κατετέθη η δικαστική πραγματογνωμοσύνη, η οποία βρίσκει απολύτως κρυστάλλινους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».

Μάλιστα, επικαλείται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, στο οποίο αναφέρεται: «Η συνολική διαφορά στις χρήσεις 1999-2008 μεταξύ οικογενειακού εισοδήματος και καταθέσεων ήταν θατική και ύψους 379.164,74 €».

Για τον λογαριασμό της «Αναγέννησης», αναφέρει ότι διακινήθηκαν «όλα και όλα 259.721,33 € και δεν έχει ουδεμία σχέση ή επαφή με τους προσωπικούς μου τραπεζικούς λογαριασμούς» κι επικαλείται το πόρισμα των καθηγητών, σύμφωνα με το οποίο, αποδέχονται τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.

«Η αλήθεια ευτυχώς είναι γραπτή, έχει και την υπογραφή δύο Καθηγητών Πανεπιστημίου – Δικαστικών Πραγματογνωμόνων και πιστεύω ότι δεν κρύβεται», καταλήγει η ανάρτηση του τέως δημάρχου.

Τι προτείνει ο εισαγγελέας

Λίγες ώρες πριν, ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας, με πρότασή του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, πρότεινε Την παραπομπή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του, τα εν λόγω χρήματα (259.759 ευρώ) προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την υπεξαίρεση που τέλεσε ο Παναγιώτης Σαξώνης. Γίνεται αναφορά σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τον Μιχάλη Λεμούσια και επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραπάνω ποσού αναλήφθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Επιπλέον τονίζεται ότι δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο ο ισχυρισμός ότι το ποσό προερχόταν από χρηματικές προσφορές των εκλεγέντων υποψηφίων του συνδυασμού του κ. Παπαγεωργόπουλου.