dei_650_02.JPG
Προβληματίζονται ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστροφή όλων των εργαζομένων της ΔΕΗ στις θέσεις τους, από σήμερα το πρωί.

 

Όλοι οι Ατμοηλεκτρικοί και Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί της χώρας λειτουργούν κανονικά και παράγουν το ανώτατο δυνατόν φορτίο, αποκαθιστώντας το κύκλωμα.

«Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η… συμβουλή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και συνταγματολόγων, να σχίσουμε τα φύλλα επίταξης», δήλωσε πριν από λίγο, στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ “Ο Σπάρτακος”, Αθανάσιος Μάστορας. Όπως είπε «αφού μέσα σε τρεις ημέρες απεργίας η κυβέρνηση αυτό που βρήκε να κάνει ήταν να μας επιστρατεύσει, εμείς αναλάβαμε την ευθύνη να πούμε στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους, ως νομιμόφρονες πολίτες που είμαστε».

Μάλιστα υπογράμμισε πως η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ ήταν ιδέα του συνδικαλιστικού κινήματος κι όχι των πολιτικών «με όρους κοινωνίας κι όχι κομματικούς. Δεν επιτρέπουμε να παίξει κανένας με αυτό», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, πρόσθεσε ότι το σωματείο «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ΄χει ενημερωμένη την κοινωνία».

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την Κουμουνδούρου, αφού καταρρίπτει το επιχείρημα της ενωμένης, γύρω από τη δική του πρόταση για δημοψήφισμα, κοινωνίας. Πλέον, ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στην εξεύρεση 120 βουλευτών, για να τεθεί το θέμα του δικού του δημοψηφίσματος και να μπλοκαριστεί η εξέλιξη σε επίπεδο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.