kalafatis_dilwsi_ekloges_20140525_01.jpg
Σύνθεση δυνάμεων στην πράξη και όχι στα λόγια, με πρωτοβουλίες και διάλογο ουσίας για τα θέματα της πόλης και όχι με επιμονή σε επικοινωνιακές ατάκες χωρίς συνέχεια, ζητά ο Σταύρος Καλαφάτης.

 

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας (102 FM), μιλώντας για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα όπως το μετρό (συζήτηση στη Βουλή, στο δημοτικό συμβούλιο και σε ανοιχτή σύσκεψη εργασίας των θεσμικών εκπροσώπων της πόλης με την Αττικό Μετρό), το ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης και το ρόλο του συνδυασμού «Εντάξει» ως μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, «πρέπει όλοι όσοι εκπροσωπούμε έναν θεσμικό φορέα, να αντιληφθούμε πως ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και να σταματήσουμε να κινούμαστε με λογικές που μπορεί να ήταν ανεκτές ή αποδεκτές μέχρι πριν 5-6 χρόνια, αλλά όχι πια.».

«Ο πολιτικός δεν είναι για να περιγράφει το πρόβλημα, είναι για να το λύνει. Ο κόσμος κουράστηκε. Περιμένει να ακούσει από το δήμαρχο, το βουλευτή, τον υπουργό, όχι ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά τι έκανε για να το λύσει και τι αποτέλεσμα είχε», υπογράμμισε.

Ειδικά για θέματα συνεργασίας, είπε:

«Δεν τον ενδιαφέρει τον πολίτη, αν εγώ έχω καλές σχέσεις με τον Γιάννη ή τον Κώστα που έχει κάποιο αξίωμα. Διότι εδώ δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας. Εκπροσωπούμε τους πολίτες. Τον ενδιαφέρει τον πολίτη, αν αυτή η συνεννόηση, σε θεσμικό επίπεδο, θα έχει ένα αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του. Αυτή τη σύνθεση δυνάμεων λοιπόν, εγώ επιθυμώ να την κάνω πράξη».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, επέκρινε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, για την επιμονή του να πολιτεύεται, όπως είπε, με όρους επικοινωνίας και όχι ουσιαστικού αποτελέσματος.

«Είναι εύκολο να μιλάμε για το τραμ που αρέσει σε όλους και να το ζητάμε, αλλά χωρίς να μπαίνουμε ποτέ στην ουσία των προϋποθέσεων για τη δημιουργία του. Πρόσφατα σε ημερίδα του ΣΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρόταση για τραμ. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στις προϋποθέσεις που θέτει το ίδιο το ΣΑΣΘ με πρώτη προϋπόθεση, την ύπαρξη μετρό. Αυτό, που είναι θέμα ουσίας, δεν το άκουσε ο κόσμος από το δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε, επίσης, τον κ. Μπουτάρη, να ασχοληθεί πρώτα απ` όλα με το θέμα της καθαριότητας. «Στις αρμοδιότητες του Δήμου, το κυρίαρχο κομμάτι, είναι να κρατά την πόλη καθαρή. Σε όλα τα άλλα, μπορεί να έχει μια πολιτική παρέμβαση, να έχει έναν αντίκτυπο και ένα βάρος πολιτικό η γνώμη του δημάρχου, αλλά στην ουσία πρέπει πρώτα να καταπολεμήσει το θέμα της καθαριότητας», τόνισε.