PAPAGEORGOPOULOS_DIKASTHRIA_DIKI_030614_06.jpg
«Έσπασαν» τα ισόβια στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την υπεξαίρεση των 17,2 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου.

 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 12 ετών, στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του.

Ο πρώην πανίσχυρος γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λελούσιας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και 15 μήνες για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε 18χρόνια κάθειρξη για την υπεξαίρεση, 2 χρόνια για την πλαστογραφία και 6 χρόνια για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πρώην διευθυντή της ταμιακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊδατζή και ενός έτους στον επίσης πρώην διευθυντή Θωμά Γκόλα, για την παράβαση του ελλιπούς ελέγχου των υφισταμένων τους.

Τον Φεβρουάριο του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ισόβια κάθειρξη στους Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και Σαξώνη.