Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχή χρονιά στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια να καλύψουν τις επιχορηγούμενες θέσεις που διεκδικούν στο πλαίσιο της δράσης οι παιδικοί σταθμοί.

Τη σχετική πρόταση στην οποία συμμετέχουν οι 17 δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ίδρυμα - Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» υπέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε πρόσκληση ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε. Ε. Τ. Α. Α. Α. Ε). Αντίστοιχες προτάσεις ως Ν.Π.Δ.Δ. υπέβαλαν ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης (διεκδικεί 428 θέσεις στους δέκα παιδικούς σταθμούς) και το Δημοτικό Ίδρυμα - Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» (διεκδικεί 45 θέσεις).

“Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά των δημοτών εγγυημένη φροντίδα με το μικρότερο δυνατό κόστος, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και των οικογενειών που δοκιμάζονται οικονομικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες” ανέφερε κατά την εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα σημειώνοντας την επιτυχία του προγράμματος τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το ποσοστό συμμετοχής των ενδιαφερόμενων οικογενειών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά τα προηγούμενα χρόνια κρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών, Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ., «Άγιος Στυλιανός») ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν το πρώτο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον για την ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και ότι στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να φιλοξενούνται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά που θέτει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξη τους.

Τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τη διεύθυνση αποστολής τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχορηγούμενη δράση.