Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καταγγέλλει τα μεγάλα ΜΜΕ για αποσιώπηση του αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης.

Η αποσιώπηση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΕΠ, δεν μείωσε «την ακτινοβολία του τιτάνιου αγώνα που δίνουν οι απεργοί εδώ και 10 μήνες ενάντια στην εταιρεία κολοσσό του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Πρόσφατα το Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Passages δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την αποσιώπηση αυτή με τίτλο 'Φανερά ενοχλημένη από το μποϊκοτάζ των προϊόντων της η coca cola επέβαλε σιωπή στα ΜΜΕ'».

Η ΠΟΕΕΠ διαπιστώνει πως η απεργία και το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Κόκα Κόλα στην Ελλάδα, με αποκλειστικό στόχο να ανοίξει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να ακυρωθούν οι απολύσεις, έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, χάρη στη συνεργασία των απεργών με συνδικαλιστικούς φορείς άλλων χωρών, αλλά και την έντονη δραστηριοποίησή τους στο χώρο των social media και γενικώς του Διαδικτύου.

Προς επίρρωση αυτού του ισχυρισμού, η ΠΟΕΕΠ αναφέρει πως αυτή την περίοδο δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους τηλεοπτικά συνεργεία ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ σχετικά με την οικονομική πολιτική της coca cola, που πυροδότησε τον πολύμηνο αγώνα των απεργών και το μποϊκοτάζ των προϊόντων της. Τα ντοκιμαντέρ αυτά θα προβληθούν μέσω διεθνών δικτύων ακτιβισμού (χώρους συνδικάτων, πολιτικών νεολαιών, πρωτοβουλιών πολιτών, κινημάτων πολιτών κ.λ.π.) και με τη χρήση του Διαδικτύου.